Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Asociația Pacienților cu Afecțiuni Hepatice din România avertizează că numărul pacienților cu hepatită intrați pe tratament a scăzut considerabil

agerpres.ro
spital medic ranit pacient

Asociația Pacienților cu Afecțiuni Hepatice din România (APAH-RO) avertizează asupra scăderii numărului de pacienți diagnosticați cu hepatită în ultimele luni și a celor care au intrat pe tratament comparativ cu alți ani, anunță MEDIAFAX.

APAH-RO anunță că, potrivit datelor primite de la CNAS, în programul destinat hepatitei C, care poate cuprinde până la 17.500 persoane, în perioada februarie-30 iunie 2020, au fost incluși doar 3.558 de pacienți.

Citește și: Alte două orașe, la un pas de a intra în carantină: Va fi crunt! Va fi dezastru economic

„Cea mai mare problemă a pacienților cu afecțiuni hepatice în acest moment este legată de accesul la tratament și la medicul specialist. Situația devine critică! Avem din ce în ce mai multe plângeri de la bolnavi, în special cei cronici, care nu știu cum să acționeze în lipsa unor informații constante și clare din partea autorităților”, declară Marinela Debu, președinte APAH-RO.

Aceasta încurajează pacienții să-și contactez medicul curant și să stabilească cea mai bună soluție pentru a avea acces la tratament în condiții de siguranță, mai ales în cazul investigațiilor ce trebuie realizate în spital.

În 2016, Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a stabilit câteva obiective de eliminare a hepatitelor până în 2030, printre care se numără reducerea cu 65% a deceselor provocate de afecțiuni hepatice ale ficatului.

APAH-RO propune o serie de măsuri concrete care să vină în sprijinul bolnavilor cu hepatite din România printre care se numără testarea pacienților COVID-19 și pentru hepatită, iar astfel vor fi acoperiți și pacienții neasigurați

Citește și: PSD a răbufnit! Președintele, direct vizat: 5 întrebări pentru președintele Iohannis și PNL

„Să existe o pagină/ un site unde Ministerul Sănătății să anunțe săptămânal spitalele care primesc pacienții cu boli cronice”, mai cere APAH-RO.

Anual, la nivel mondial, hepatita cauzează 1,4 milioane de decese. România se află pe locul doi, după tuberculoză, în privința numărului deceselor cauzate de boli infecțioase.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.