Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Asociaţia pentru Implementarea Democraţiei nu e de acord cu pensiile pentru parlamentari

parlament

Asociaţia pentru Implementarea Democraţiei (AID) protestează "vehement" faţă de adoptarea legii privind pensiile speciale pentru parlamentari, cât şi a celei pentru modificarea Statutului deputaţilor şi al senatorilor care prevede majorarea sumelor forfetare care li se acordă pentru deplasări aleşilor, în schimbul renunţării la maşinile de serviciu, se arată într-un comunicat.

"În acest moment de restrângeri bugetare, atât în sectorul public, cât şi în cel privat din România, AID consideră că hotărârile luate azi sunt un gest de sfidare a cetăţenilor României. Considerăm normal ca pensiile membrilor Parlamentului să fie calculate la fel ca pensiile tuturor românilor, căci toate fiinţele umane sunt egale în demnitate şi în drepturi. Asistăm astăzi la o sfidare a drepturilor omului şi la un act de discriminare", susţine sursa citată.

Potrivit Asociaţiei, "astfel de decizii pun în pericol un întreg demers comun de credibilizare a instituţiei ''Parlamentarului'' şi a rolului acestuia, fiind de natură să trezească în rândul cetăţenilor, care le-au încredinţat votul, pentru un mandat, două sau trei, resentimente şi furie justificate".

AID mai atrage atenţia şi asupra unui alt proiect de lege care priveşte pensiile aleşilor locali, adoptat tacit în 10 noiembrie de Camera Deputaţilor şi care urmează să ajungă la vot final, în Senat, Cameră decizională în acest caz.

"Şi această lege pare că va avea aceeaşi 'soartă': în detrimentul şi spre sfidarea cetăţenilor României, în condiţiile în care pensia medie în România este de 890 de lei", mai susţine Asociaţia pentru Implementarea Democraţiei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.