Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Asociaţia Presei Străine de la Hollywood a invitat persoane de culoare să i se alăture şi le-a interzis membrilor organizaţiei să mai accepte cadouri

news.ro
Asociaţia Presei Străine de la Hollywood HFPA

Asociaţia Presei Străine de la Hollywood (Hollywood Foreign Press Association - HFPA), care decernează Globurile de Aur, a invitat şase persoane de culoare să i se alăture şi le-a interzis totodată membrilor organizaţiei să mai accepte cadouri, încercând astfel să îşi salveze reputaţia, informează DPA.

HFPA a fost implicată în mai multe controverse la începutul acestui an, fiind criticată pentru absenţa diversităţii membrilor ei şi acuzată de practici ilicite în relaţiile sale cu studiourile cinematografice.

Citește și: Asociaţia Presei Străine de la Hollywood anunță 21 de noi membri, cel mai mare număr din existenţa organizaţiei

Tom Cruise a înapoiat cele trei Globuri de Aur câştigate de-a lungul carierei sale în semn de protest, iar Scarlett Johansson a dezvăluit că a fost ţinta unor "întrebări sexiste" care i-au fost adresate de jurnalişti din cadrul HFPA.

Cea de-a 78-a ediţie a galei Gloden Globes Awards a avut o audienţă foarte slabă, iar postul american de televiziune NBC a anunţat că nu va difuza ceremonia din 2022, o decizie care va afecta considerabil finanţele HFPA.

După mai multe luni în care a analizat implementarea unor reforme, asociaţia a anunţat recent o serie de schimbări.

Dintre cei 21 de jurnalişti invitaţi să i se alăture, şase sunt persoane de culoare, a precizat HFPA. Înainte de această decizie, nicio persoană de culoare nu se regăsea pe lista celor 90 de membri ai asociaţiei.

Totodată, membrilor HFPA le-a fost interzis să mai accepte cadouri de la "studiouri, agenţi de presă, actori, regizori sau alte persoane asociate cu industria cinematografică şi cu programe de televiziune", iar membrii asociaţiei vor trebui, de asemenea, să îşi plătească singuri cheltuielile de deplasare la diverse evenimente organizate în cadrul industriei de divertisment.

Una dintre acuzaţiile preluate pe primele pagini ale ziarelor din lumea întreagă în urma unei anchete publicate în cotidianul Los Angeles Times este aceea conform căreia membrii HFPA au beneficiat de un regim de gratuitate atunci când au fost transportaţi cu avionul la Paris şi au fost cazaţi într-un hotel de cinci stele, cu ocazia unei vizite întreprinse pe platoul în care era filmat serialul TV "Emily In Paris".

Totodată, noul ghid de regulamente adoptate de HFPA le impune membrilor organizaţiei să semneze un acord în privinţa conduitei, inclusiv respectarea unor politici împotriva hărţuirii, precum şi să participe la cursuri dedicate diversităţii şi incluziunii, potrivit Agerpres.ro.

O linie telefonică specială a fost înfiinţată de HFPA pentru a permite înregistrarea unor plângeri anonime care ar putea să îi vizeze pe membrii organizaţiei.

Miliardarul Todd Boehly a fost numit în funcţia de CEO interimar al HFPA.

Studiouri majore de la Hollywood, inclusiv Netflix, Amazon şi WarnerMedia, au anunţat în ultimele luni că nu vor mai colabora cu HFPA până când această asociaţie nu va implementa o serie de reforme importante.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.