Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Asociația Vasiliada a Mitropoliei Olteniei le asigură oamenilor fără adăpost mai mult decât cazare și masă

Facebook / Asociația Vasiliada
Asociația Vasiliada a Mitropoliei Olteniei

Centrul Social de Urgență pentru Persoane fără Adăpost „Sf. Vasile” din Craiova, înființat de Asociația Vasiliada a Mitropoliei Olteniei, le oferă beneficiarilor săi mai mult decât servicii de cazare. Aceștia primesc consiliere pentru reintegrarea socială, educație pentru abilități de viață și sprijin pentru obținerea actelor de identitate, potrivit Basilica.ro.

Cel din urmă este un demers esențial pentru reintegrarea în societate. Asistenții sociali discută cu beneficiarii, care cel mai adesea ajung la centru fără documente de identitate, îi ajută să completeze formularele necesare și îi însoțesc la Serviciul de Evidența Populației pentru a depune actele.

„Începutul anului a adus noi solicitări pentru cazarea persoanelor fără adăpost din municipiul Craiova”, a precizat Părintele Diacon Sorin Pârvănescu, coordonatorul centrului.

Centrul oferă servicii de asistență socială, psihologică și medicală, cazare și trei mese calde pe zi, îmbrăcăminte curată și produse de igienă.

Citește și: Emil Boc a răbufnit! A luat la țintă Guvernul, după contrele cu Vlad Voiculescu: ‘Trebuie să pună capăt sistemului Pile, Cunoștințe și Relații’

Beneficiarii primesc cazare pe o perioadă de 12 luni, cu posibilitatea de prelungire, timp în care echipa pluridisciplinară urmărește scoaterea lor din situația de criză și reintegrarea socio-profesională.

Pentru a atinge acest obiectiv, beneficiarii sunt sprijiniți, prin activități educative, să-și dezvolte abilitățile de viață independentă, în primul rând comunicarea.

De curând aceștia au participat la un atelier în care și-au exersat abilitățile de comunicare asertivă. Ei au învățat cum să exprime idei și sentimente pozitive sau negative într-un mod clar, concis, calm și direct, respectând opiniile celorlalți.

Centrul, situat pe Strada Râului nr. 42 din Craiova, funcționează în baza unui parteneriat între Asociația Vasiliada, Consiliul Local Municipal Craiova și Arhiepiscopia Craiovei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.