Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Asociaţii ale lucrătorilor migranţi din Hong Kong critică proiectul de vaccinare obligatorie anti-COVID-19 pentru personalul domestic străin

romania-actualitati.ro
vaccin

Asociaţii ale lucrătorilor migranţi din Hong Kong au criticat sâmbătă proiectul de vaccinare anti-COVID-19 obligatorie pentru întregul personal domestic străin, calificând drept "discriminatorie şi injustă" această măsură, relatează AFP.

Autorităţile sanitare au anunţat vineri că preconizează obligativitatea vaccinării celor 370.000 de angajaţi străini la domiciliu, majoritatea femei de serviciu originare din Filipine şi Indonezia, potrivit agerpres.ro.

Persoanele care doresc să ceară o viză de lucru, sau să-şi reînnoiască viza actuală, ar trebui - potrivit acestui proiect - să se vaccineze, au precizat autorităţile.

Dacă această măsură se aprobă, ar fi pentru prima oară când la Hong Kong dreptul de muncă al străinilor este direct legat de vaccinare, a declarat presei Dolores Balladares Pelaez, preşedinta asociaţiei Filipinezilor Uniţi din Hong Kong.

Grupuri sindicale reprezentând personalul domestic au declarat că sunt nemulţumite de faptul că alţi străini, sau angajaţi locali ce lucrează, de exemplu, la căminele de îngrijire a vârstnicilor nu sunt obligaţi la rândul lor să fie vaccinaţi.

Autorităţile sanitare au anunţat acest plan de vaccinare după descoperirea a două cazuri de COVID-19 la doi angajaţi domestici infectaţi cu o puternică variantă virală.

Toţi angajaţii personalului menajer au primit ordinul să efectueze un test anti-COVID-19 în următoarele zile, o măsură ce nu implică şi membrii familiilor pentru care lucrează.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.