Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Asociaţiile de jocuri de noroc se delimitează de 'regele păcănelelor'. Marcel Ciolacu, invitat la o dezbatere pe controversata ordonanță

Shutterstock
pacanele

Asociaţiile de jocuri de noroc solicită primului-ministru o dezbatere privind Proiectul de Ordonanţă privind organizarea şi exploatarea jocurilor de noroc şi consecinţele acestuia, se menţionează într-un comunicat al Exprogame - Patronatul Organizatorilor, Producătorilor şi Exploatatorilor de jocuri de noroc şi al Asociaţiei Organizatorilor şi Producătorilor de Jocuri de Noroc (AOPJNR).

CONSULTAȚI AICI ÎNTREG PROIECTUL

Totodată, reprezentanţii celor două asociaţii au precizat că "se delimitează de derapajele lui Sorin Constantinescu la adresa lui Marcel Ciolacu".

"Sorin Constantinescu nu este un reprezentant legitim al sectorului de slot-machine tradiţionale, denumit în mod peiorativ şi cu termenul de "păcănele", iar asocierea persoanei sale cu reprezentarea acestui domeniu nu are nicio fundamentare! Sorin Constantinescu este asimilat în prezent drept un consultant apropiat marilor companii de jocuri de noroc la distanţă (online). (....) În aşteptarea Ordonanţei de Guvern de modificare a OUG 77/2009 privind organizarea şi exploatarea jocurilor de noroc, revenim către domnul Marcel Ciolacu, Prim ministru al României şi către domnul Ioan-Marcel Boloş, Ministru al Finanţelor Publice cu rugămintea de a îngădui în aceste zile adevăraţilor reprezentanţi ai sectorului de jocuri de noroc tradiţionale de tip slot-machine o obiectivă şi cuvenită dezbatere privind Proiectul de Ordonanţă şi consecinţele acestuia, astfel cum le-am enunţat deja în comunicatul de presă al asociaţiilor noastre, precum şi în materialul mai amplu depus în atenţia Ministerului Finanţelor Publice şi al ONJN (Oficiul Naţional pentru Jocuri de Noroc, n.r.)", se precizează în comunicat.

Reprezentanţii celor două asociaţii au menţionat, săptămâna trecută, într-un comunicat, că modificarea legislaţiei dedicate jocurilor de noroc ar putea elimina peste 250 dintre companiile de profil spre beneficiul operatorilor mari din domeniu, cu caracteristici de multinaţională.

Potrivit documentului, se urmăreşte eliminarea din piaţă a aparatelor electronice slot-machine cu risc limitat şi este vizată o nouă mărire a taxelor.

"În calitate de asociaţii de reprezentare profesională a sectorului de jocuri de noroc, dezvăluim pe această cale o situaţie de fapt care a evoluat în ultimele zile în spatele uşilor închise de la Ministerul Finanţelor (MF). Astfel, a trebuit să aflăm "pe surse" de existenţa unui Proiect de Ordonanţă de Guvern de modificare a Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr 77/2009 privind organizarea şi exploatarea jocurilor de noroc, vehiculat la nivelul MFP în faza de formulare, în loc să avem parte de transparenţa unei cuvenite consultări", au subliniat reprezentanţii celor două organizaţii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.