Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ASPA: 148 de căței capturați în zona Lacul Morii! Numărul lor pare să crească în continuare

ASPA
ASPA

Autoritatea pentru Supravegherea și Protecția Animalelor (ASPA) București arată că în primele 10 luni ale acestui an din zona Lacul Morii au fost capturați 148 de câni și atrage atenția că în zonă continuă să apară un număr mare de câini.

Potrivit ASPA, 148 de câini au fost capturați de echipajele autorității din zona Lacul Morii, în primele 10 luni ale acestui an, din totalul de 509 câini ridicați de pe raza sectorului 6. Alți 12 câini au fost capturați zilele trecute din zona Lacul Morii, în urma a trei acțuni separate, desfășurate de echipajele de intervenție ASPA, la care au participat și polițiștii Secției 20 Poliție, potrivit mediafax.

Reprezentanții ASPA arată că, deși au fost organizate multiple acțiuni în zonă și au fost capturați foarte mulți câini, continuă să fie identificate haite de câini ce tranzitează între zona Lacului Morii și zona adiacentă acestuia de pe raza comunei Chiajna. În timpul acțiunilor, mulți câini s-au refugiat și pe raza comunei Chiajna, unde ASPA nu poate interveni.

„Numărul mare de câini care continuă să apară în zona respectivă confirmă ceea ce susținem de mult timp: capturarea este o soluție de moment, care nu rezolvă problema reapariției câinilor fără stăpân. Identificarea și sancționarea celor care nu își sterilizează și microcipează câinii, identificarea și sancționarea celor care nu își îngrădesc corespunzător proprietățile și le permit câinilor să se plimbe între spațiul privat și cel public, identificarea și sancționarea celor care abandonează câini, acestea sunt soluții care previn înmulțirea câinilor fără stăpân pe domeniul public. Aceste soluții pot fi aplicate de polițiști”, arată ASPA.

Instituția anunță că a transmis sesizări către primăria Sectorului 6 și către primăria comunei Chiajna în care a informat despre numărul mare de câini capturați în zonă și despre specificul de repopulare al zonei: „Am solicitat comunei Chiajna să organizeze acțiuni de capturare a câinilor pe raza lor de competență și am solicitat primăriei Sectorului 6 ca prin Poliția Locală Sector 6 să identifice și să aplice sancțiuni, conform competențelor, pentru nesterilizare, nemicrocipare, abandon”.

ASPA a propus, de asemenea, celor două primării să analizeze posibilitatea instalării de camere de supraveghere în zona Lacul Morii, pentru a preveni repopularea zonei cu câini fără stăpân.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.