DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Ăsta da festival al democrației: 17 candidaţi s-au înscris pentru funcţia de preşedinte al PNL Timişoara - Lista nu a fost publicată de PNL Timiş

evz.ro
PNL

Şaptesprezece persoane, membri ai PNL, s-au înscris în cursa pentru preşedinţia PNL Timişoara, la alegerile de sâmbătă. Lista nu este publică, însă, printre cei care îşi anunţaseră candidatura se numărau şi cei doi rivali de la alegerile din 3 iulie, Raul Ambruş şi Cosmin Tabără. Vineri seară, însă, candidatura lui Ambruş a fost invalidată de Comisia de Arbitraj a partidului.

PNL Timiş nu a prezentat lista celor 18 - iniţial - candidaţi pentru funcţia de preşedinte al PNL Timişoara.

Citește și: VIDEO Șeful PNL Timiș, Alin Nica, DEZINFORMEAZĂ membrii de partid: alegerile trebuie organizate, nu să se și consume

Alegerile vor avea loc sâmbătă, de la ora 10.00.

În cursă urmau să intre, potrivit propriilor anunţuri, cei doi rivali de la alegerile din 3 iulie, Raul Ambruş şi Cosmin Tabără. Vineri seară, candidatura lui Ambruş a fost invalidată de Comisia de arbitraj a partidului. Ambruş a afirmat că decizia este una abuzivă şi a adăugat că îl va susţine, pentru preşedinţia organizaţiei, pe deputatul Claudiu Chira.

Un scandal a izbucnit la conferinţa de alegeri a PNL Timişoara din 3 iunie, după ce cele două tabere ale candidaţilor pentru funcţia de preşedinte, Raul Ambruş şi Cosmin Tabără, nu s-au înţeles în privinţa delegaţilor.

Citește și: CIRCUL din PNL Timiș continuă: Decizia lui Ludovic Orban este ignorată, iar omul său nu poate candida pentru șefia PNL Timișoara

Preşedintele interimar al PNL Timiş, Alin Nica, a cerut suspendarea conferinţei de alegeri şi a părăsit sala alături de candidatul Cosmin Tabără şi cei care îl susţineau pe acesta.

Rămaşi în sala de conferinţe, susţinătorii lui Ambruş au format o nouă comisie de organizare a alegerilor şi au continuat şedinţa alegându-l pe acesta în funcţia de preşedinte al PNL Timişoara.

Citește și: Ludovic Orban îl UMILEȘTE pe Alin Nica: TOȚI membrii excluși din PNL Timiș pot VOTA și candida la alegeri

Alin Nica a declarat că va face plângeri penale, deoarece au dispărut ştampila partidului şi ştampila cu semnătura sa şi a ameninţat cu excluderi din partid. De asemenea, a anunţat că va contesta alegerea lui Ambrus în funcţia de preşedinte al PNL Timişoara, la Comisia de Arbitraj a PNL.

La nivelul organizaţiei PNL Timişoara a fost numit un Birou Politic Interimar care avea sarcina de a reface baza de date cu membrii. În urma refacerii bazei de date, aproximativ 300 de persoane au fost scoase de pe convocator, a anunţat Raul Ambruş.

Ulterior, BPL interimar al PNL Timişoara a decis, cu majoritate de voturi, sancţionarea prin suspendarea calităţii de membru al PNL pentru o perioadă de 6 luni pentru 18 membrii care au acţionat în repetate rânduri împotriva Statutului PNL şi a deciziei de amânare a alegerilor organizaţiei municipale din 3 iulie 2021. Membrii propuşi pentru a fi suspendaţi sunt: Adrian Aldea, Adrian-Răzvan Almăjan, Marius Bâlba, Flavius Bâlba, Cosmin Cocian, Adrian Colhon, Andrei Diaconu, Adrian Faur, Vlad Golumbu, Sorin Iacobici, Cătălin Iapă, Mădălin Gheorghe, Darius Mariş, Cristian Miclăuş, Mirel Pop, Vasile Ruşeţ, Alin Sîrbu, Andrei Săvulescu.

De asemenea, BPL interimar a votat, în unanimitate, propunerea suspendării calităţii de membru pentru Raul Ambruş.

Alegerile pentru conducerea PNL Timiş sunt stabilite pentru data de 7 august 2021.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.