Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Asta e țara în care zeci de politicieni și polițiști se predau: Pentru ce vor fi anchetați

www.ibtimes.co.uk
Rodrigo Duterte

Zeci de politicieni şi ofiţeri de poliţie filipinezi acuzaţi de preşedintele Rodrigo Duterte de presupusă implicare în comerţ ilegal cu droguri s-au predat luni autorităţilor pentru a fi anchetaţi, notează DPA.

Peste 50 de primari, oficiali locali şi ofiţeri de poliţie s-au deplasat la sediul poliţiei naţionale de la Manila pentru a răspunde întrebărilor anchetatorilor.

Citește și: IMAGINI ȘOCANTE Zeci de răniți la un concert al lui Snoop Dogg și Wiz Khalifa

Directorul general al poliţiei filipineze, Ronald dela Rosa, a afirmat că actuala campanie lansată de şeful statului filipinez 'va accelera procesul de curăţare a ţării de droguri'. ''Mulţi sunt furioşi pentru că numele lor au fost rostite de preşedinte. Acesta nu este sfârşitul şi trebuie ca nivelul de conştientizare a publicului să rămână ridicat în privinţa războiului cu drogurile, astfel încât oamenii să coopereze'', a adăugat el.

Duterte a anunţat duminică numele a peste 150 de politicieni, judecători şi membri ai unor instituţii de stat suspectaţi de implicare în comerţ ilegal de droguri. Şeful statului filipinez a afirmat că, deşi implicarea anumitor oficiali ar putea fi infirmată, el le face public numele întrucât are de îndeplinit o 'datorie sub jurământ'.

Citește și: S-a aflat cel mai mare SECRET al Bisericii: Ce pasaje a scos din Biblie

Rodrigo Duterte le-a cerut celor incluşi pe această listă să se predea în termen de 24 de ore, subliniind că în caz contrar 'toate forţele armate filipineze îi vor vâna'.

De la preluarea mandatului de preşedinte de către Duterte, pe 30 iunie, aproape 500 de suspecţi au murit în cadrul campaniei antidrog a administraţiei sale, titrează agerpres.ro.

Citește și: Cel mai frumos drum din lume se transformă în cel mai aglomerat

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.