Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Asta e democrație adevărată: De teama unor proteste, mai multe clădiri ale Senatului SUA vor fi închise

cotidianul.ro
SUA bizon Capitoliu

Mai multe clădiri ale Senatului SUA vor fi închise temporar vineri, pe fondul preocupărilor de securitate apărute în perspectiva unui miting pentru susţinerea indivizilor arestaţi după participarea la violenţele din 6 ianuarie, afirmă consilieri senatoriali citaţi de site-ul Axios.com.

Senatul SUA şi Camera Reprezentanţilor au luat o serie de măsuri pentru protejarea personalului, înaintea celui mai mare test în materie de securitate de după violenţele produse pe 6 ianuarie, scrie mediafax.ro.

Poliţia Capitoliului a reinstalat deja gardul de protecţie care a mai fost montat temporar în jurul sediului Congresului SUA după violenţele produse pe 6 ianuarie, decizia fiind luată în perspectiva protestului programat sâmbătă. Şeful Poliţiei Capitoliului, Tom Manger, a declarat că gardul va fi demontat imediat după miting, dacă situaţia va permite acest lucru.

Sâmbătă este programat în centrul Washingtonului un miting de amploare în semn de solidaritate cu indivizii arestaţi după violenţele produse pe 6 ianuarie.

"Poliţia pare a fi foarte pregătită, mult mai bine decât înainte de 6 ianuarie. Cred că sunt pregătiţi pentru orice s-ar putea întâmpla", a comentat senatorul Chuck Schumer, liderul grupului democrat din Camera Reprezentanţilor.

Violenţele produse pe 6 ianuarie la Capitoliu, în cursul unui miting al simpatizanţilor fostului preşedinte Donald Trump, s-au soldat cu cinci morţi şi aproximativ 150 de răniţi, în principal în rândul forţelor de ordine.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.