Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Asta e România reală: Șapte copii au fost găsiţi la cerşit într-un oraș

Adevarul
copil abandonat abuz

Şapte copii găsiţi la cerşit pe raza municipiului Bistriţa, în ultimele două luni, au fost preluaţi de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC), fapt care a dus la o diminuare a acestui fenomen, a informat joi viceprimarul Călin Stan, în şedinţa de Consiliu Local, răspunzând întrebării unui consilier în legătură cu măsurile luate pentru combaterea cerşetoriei.

"În ultima perioadă, în urma unui raport făcut de către Direcţia de Asistenţă Socială, la nivelul municipiului Bistriţa s-au ridicat şapte copii prin DGASPC. Este un început. Vreau să vă comunic că atmosfera din cartierele aferente, Viişoara sau unde avem aceste cazuri, s-a diminuat substanţial şi nu prea îi mai găsiţi pe stradă. Dacă îi găsiţi, sunaţi la Poliţia Locală, cu siguranţă colegii de la Poliţia Locală intervin. Mă repet, sunt şapte copii luaţi în ultimele două luni prin DGASPC", a spus Stan.

Primarul municipiului Bistriţa, Ioan Turc, a adăugat că părinţii care îşi trimit copiii să cerşească riscă să fie decăzuţi din drepturile părinteşti.

Potrivit edilului, fenomenul cerşetoriei înregistrează o scădere, la care a contribuit şi implicarea Poliţiei Locale şi a Jandarmeriei, scrie agerpres.ro.

"Observ o diminuare a numărului de cerşetori, cel puţin pe zona centrală. (...) Faptul că Poliţia Locală patrulează de dimineaţa şi până seara, nu numai pe zona centrală, ci şi în zonele aglomerate din oraş, faptul că duminica, în zilele de sărbătoare, avem şi suportul Jandarmeriei - am solicitat acest suport şi îl primim constant şi consecvent -, ne-a ajutat la diminuarea fenomenului de cerşetorie", a afirmat Ioan Turc.

Primarul a precizat că vor fi înfiinţate puncte de lucru ale Poliţiei Locale în cartierele Subcetate, Viişoara şi Sărata, pentru a contribui la combaterea cerşetoriei şi la respectarea liniştii şi ordinii publice.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.