Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Asta e SALVAREA lui Tudorel Toader: Cum ar putea să scape de DEMITERE

stirileprotv.ro
toader tudorel

Senatul are pe ordinea de zi a plenului de miercuri dezbaterea și votul asupra moțiunii simple adresată ministrului Justiției, Tudorel Toader. Vicepreședintele Senatului Claudiu Manda a declarat, însă, că dacă nu va fi cvorum, ședința va fi reprogramată, potrivit mediafax.

Senatorii dezbat și votează, miercuri, potrivit programului publicat pe site-ul oficial, moțiunea simplă adresată ministrului Justiției, Tudorel Toader. Demersul ar putea fi, însă, amânat, din cauza absenței mai multor senatori.

Potrivit unor surse politice, votul privind moțiunea simplă ar putea fi amânat.

„Eu vin. Dacă nu e cvorum, vom reprograma”, a declarat vicepreședintele Senatului, Claudiu Manda.

Nu ar fi pentru prima dată când s-ar amâna votul pe moțiunea pe justiție.

Comitetul liderilor din Senat a decis, luni, amânarea pentru miercuri a dezbaterii și votul moțiunii simple prin care opoziția cere demisia ministrului Tudorel Toader, din cauza lipsei de cvorum.

Moțiunea simplă „Justiţia, victimă sigură în mâinile lui Tudorel Toader”, a fost depusă de PNL și USR la două săptămâni după ce deputaţii au respins un demers similar al Opoziţiei la adresa ministrului Justiţiei.

Liberalii arată în textul moţiunii depuse miercuri Senat că "imixtiunea în înfăptuirea justiţiei" se realizează doar prin Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi prin celelalte instanţe judecătoreşti.

"Greşeala este omenească, dar a persista în greşeală este diabolic. Iată de ce grupul parlamentar al PNL vă solicită încetarea de urgenţă a imixtiunii în înfăptuirea justiţiei, care, potrivit art. 126 alin. (1) din Constituţia României, republicată, se realizează doar prin Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi prin celelalte instanţe judecătoreşti", potrivit moţiunii.

Ei îl mai acuză pe ministrul Justiţiei că ministerul său nu a soluţionat problema supraaglomerăriii din penitenciare.

Camera Deputaţilor a respins, pe 20 martie, moţiunea simplă prin care partidele de Opoziţie cereau abrogarea OUG 7 privind modificarea legilor justiţiei şi demisia ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, cu 126 de voturi ”pentru”, 148 ”împotrivă” şi două abţineri.

Moţiunea simplă prin care partidele de Opoziţie cereau demisia ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, a fost dezbătută pe 5 martie, în aceeaşi zi în care Guvernul a adoptat proiectul pentru modificarea OUG 7 pe legile justiţiei, în ciuda avizului consultativ negativ al CSM.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.