Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Asta-i România! Județul în care 170 de șoferi figurează ca nevăzători

permis de conducere

Asta-i România! Județul în care 170 de șoferi figurează ca nevăzători

Poate părea că e un banc, dar e trista realitate din România! Într-un județ al României 170 de persoane figurează atât ca posesoare de permis de conducere, cât și ca nevăzători, anunță editiadedimineata.ro.

Autoritățile vor acum să afle cum este posibilă această situație și care dintre actele lor sunt false: cele medicale sau permisele de conducere.

Ce spune prefectul de Gorj

Prefectul de Gorj a descoperit că 170 de persoane încadrate cu handicap vizual accentuat dețin permis de conducere. Ba chiar unele dintre aceste persoane conduc autoturisme, fără nici un fel de restricție pe străzile din județ.

"Am primit anumite informări care subliniau că sunt persoane care încasează bani, pe cerificat de handicap, ca nevăzători și, în același timp, au și permis de conducere. Dacă întâi avea certificat de handicap și apoi a luat permis de conducere, este clar că este o problemă de natură penală, iar toate aceste lucruri vor fi semnalate organelor abilitate.”, spune Iulian Popescu, prefect de Gorj.

Autorităţile încearcă să afle dacă au primit fraudulos certificatul de handicap sau au făcut doar pe hârtie vizita medicală pentru permis.

O posibilă cauză?

Săptămâna trecută, patru cadre medicale de la Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu au fost arestate pentru luare de mită. Procurorii susțin că primeau bani pentru a întocmi, în fals, dosare de pensionare anticipată sau pentru a elibera adeverințe medicale celor care doreau să obțină permis de conducere.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.