Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Am înregistrat PLÂNGERE împotriva HG 631/2019 (eliminare STS din alegeri)

STS
STS

Ei, da.    Număr înregistrare Secretariatul General al Guvernului: 15D/8244/18.09.2019

Pentru că toată lumea s-a jelit și a înfierat cu mânie proletară implicarea unui serviciu secret în alegeri democratice, dar nimeni nu a avut curajul să scrie și să semneze.

Am  solicitat revocarea sau modificarea Hotărârii de Guvern nr. 631/2019, (privind stabilirea măsurilor pentru buna organizare și desfășurare a alegerilor pentru Președintele României din anul 2019, publicată în Monitorul Oficial al României Nr. 712 din 29 august 2019), , în sensul abrogării art. 5,  act normativ pe care îl consider esențial nelegal iar prevederile sale profund neconstituționale.

În nicio democrație consolidată nu se ocupă de alegerile democratice un serviciu care face parte din sistemul de apărare al țării (o instituție militarizată) și care nu poate fi controlată de societatea civilă.

Sistemul informatic de monitorizare a prezenței la vot şi de prevenire a votului ilegal (SIMPV) a fost introdus de Guvernul Cioloș în 2016 și utilizat la alegerile pentru Parlamentul Național, din anul 2016. S-a reușit astfel ”performanța” ca un partid alcătuit din 3 membri (Partidul Uniunea Salvați România) să obțină 9% din numărul parlamentarilor noului parlament, situație unică la nivel internațional (existând în lucru, la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și justiție un dosar penal pe tema ilegalității participării acestui partid la alegerile parlamentare din 2016).

De asemenea, și în 26 mai 2019 s-a folosit Sistemul informatic de monitorizare a prezenței la vot și de prevenire a votului ilegal (SIMPV) - introdus de Guvernul Cioloș în 2016 - pentru alegerile europarlamentare, și pentru referendum.

Este de notorietate faptul că, la nivelul Parlamentului României s-a înființat o comisie de anchetă, Comisia parlamentară de anchetă pentru investigarea eventualelor nereguli şi fraude semnalate în spațiul public cu ocazia derulării procesului electoral la alegerile din 26 mai 2019,  în data de 26.06.2019, care are ca termen de raport 90 de zile de la data constituirii comisiei, adică 26 septembrie 2019.

 

 

 

COMENTARIUL ESTE ASUMAT DE AUTOR
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.