Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Astăzi este ultima zi pentru depunerea candidaturilor independente la alegerile pentru membrii din România în Parlamentul European

romania-alege.ro
Parlamentul European

Formaţiunile politice care vor să îşi trimită reprezentanţi în Parlamentul European mai au la dispoziţie doar ziua de miercuri pentru a depune la Biroul Electoral Central listele cu candidaţi, informează AGERPRES.

Potrivit calendarului electoral aprobat de Guvern, cel mai târziu până pe data de 10 aprilie, ora 24,00, se vor depune şi înregistra candidaturile la alegerile pentru membrii din România în Parlamentul European.

În termen de 24 de ore de la înregistrarea candidaturii se vor înainta către Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii declaraţiile pe propria răspundere ale candidaţilor referitoare la faptul că au avut sau nu calitatea de lucrători ai Securităţii sau de colaboratori ai acesteia.

Listele de candidaţi şi candidaturile independente la alegerile pentru membrii din România în Parlamentul European trebuie aduse la cunoştinţa publică joi.

Pe data de 29 aprilie rămân definitive candidaturile la alegerile europarlamentare, iar pe 30 aprilie se va stabili numărul de ordine de pe buletinele de vot al partidelor politice, organizaţiilor cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale, alianţelor politice şi alianţelor electorale care au depus liste de candidaţi, precum şi al candidaţilor independenţi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.