Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Astăzi, începând cu ora 18.00, s-a redeschis pista nr. 2 a Aeroportului Henri Coandă

www.libertatea.ro
Aeroport Henri Coandă

Compania Națională Aeroporturi București - CNAB - anunță miercuri, într-un comunicat, redeschiderea pistei de decolare-aterizare nr. 2 (08L-26R) începând cu orele 18.00, în conformitate cu programul anunțat anterior.

„Începând de astăzi (miercuri, 20 iunie), pista nr. 2 va fi operațională pe întreaga lungime de 3.500 de metri, fapt ce va conduce la o creștere a capacității de operare a aeroportului cu peste 50%, până la un număr de 39 de aterizări și decolări pe oră”, se arată în comunicatul CNAB.

Lucrările de așternere covor asfaltic au costat 1,25 milioane de lei și au durat 30 zile.

„După recepția lucrărilor, în perioada 13-20 iunie, au fost efectuate operațiunile pregătitoare redeschiderii pistei - refacere marcaje, calibrare din zbor, autorizări, etc.”, se mai arată în comunicat.

Vezi și: Guvernul Dăncilă a ÎNFURIAT transportatorii din România! SOMAŢIE de ULTIMĂ ORĂ

Autoritatea Aeronautică Civilă din România (AACR), a solicitat, la începutul lunii aprilie, aeroportului Henri Coandă restricționarea traficului aerian pentru anumite categorii de aeronave, cu literă de cod superioară. Este vorba de categoriile E, pentru avioane cum sunt Boeing 767, Boeing 777, Airbus 330 și 340, precum și de categorie F, cum sunt Boeing 747-800 sau Airbus A380.

După apariția documentului mai avut loc întâlniri, la sediul Ministerului Transporturilor și la sediul Autorității, unde s-a discutat pe tema infrastructurii căii de rulare, de mentenanță și alte probleme, iar experții CNAB au furnizat documente suplimentare legate de starea infrastructurii.

Oficialii aeroportului au anunțat, la acel moment, începerea lucrărilor de modernizare a pistei 1 a Aeroportului Otopeni și de intervenții la pista 2.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.