Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ziua în care s-a făcut dreptate! Astăzi se împlinesc 103 ani de când românii din Transilvania şi Banat s-au unit cu țara mamă, România

unitischimbam.ro
trianon

4 iunie 2023 - astăzi s-au împlinit 103 de ani de la semnarea Tratatului de la Trianon, care a consfințit la nivel juridic internațional încheierea păcii Puterilor Aliate şi Asociate cu Ungaria la finalul Primului Război Mondial. Prin acest tratat s-a recunoscut ceea ce românii din Transilvania şi Banat au hotărât la 1 decembrie 1918 la Alba Iulia, Unirea cu țara mamă, România.

Reprezentanțele din străinătate ale Institutului Cultural Român organizează duminică manifestări speciale dedicate Zilei Tratatului de la Trianon, care a consfințit juridic revenirea Transilvaniei la România, după ce Ungaria a fost învinsă în Primul Război Mondial. Astfel, la sediul ICR Beijing va avea loc proiecția unui documentar intitulat „Unirea din 1918”, iar ICR Paris va posta pe rețelele sale de socializare un episod referitor la Tratatul de la Trianon, din seria de filme „5 minute de istorie” realizată de TVR. De asemenea, reprezentanțele din Lisabona, Istanbul sau Londra vor posta colaje cu imagini pe această temă sau vor organiza prelegeri online, conform rador.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.