DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Aşteptările pentru sectorul de fuziuni şi achiziţii dunt în ZONA NEGATIVĂ pentru 2020, potrivit Deloitte

deloitte

Piaţa de fuziuni şi achiziţii (mergers & acquisitions – M&A) a numărat 19 tranzacţii în România în primul trimestru al acestui an, cu patru mai multe comparativ cu perioada similară din 2019, iar valoarea totală a acestora, inclusiv tranzacţiile care nu au avut o valoare comunicată, a fost de 600-750 de milioane de euro în T1 2020, potrivit estimărilor Deloitte, care arată că 2020 va fi an dificil pentru piaţa de fuziuni şi achiziţii şi aşteptările pentru acest sector sunt în zona negativă, potrivit news.ro.

”Piaţa de fuziuni şi achiziţii (mergers & acquisitions – M&A) a numărat 19 tranzacţii în România în primul trimestru al acestui an, cu patru mai multe comparativ cu perioada similară din 2019. Potrivit estimărilor Deloitte, valoarea totală a acestora, inclusiv tranzacţiile care nu au avut o valoare comunicată, a fost de 600-750 de milioane de euro în trimestrul 1 2020 (faţă de o valoare între 200 şi 300 milioane de euro în trimestrul 2019), în timp ce tranzacţiile comunicate au totalizat 337 de milioane de euro (120 de milioane de euro în trimestrul 1 2019)”, potrivit analizei Deloitte.

Din totalul celor 19 tranzacţii, doar patru au fost anunţate în luna martie, când a fost decretată starea de urgenţă pe teritoriul României şi au fost impuse o serie de restricţii în contextul pandemiei de Covid-19.

Citește și: Date ÎNGRIJORĂTOARE: Jumătate dintre cei decedați de COVID-19 au fost confirmați post-mortem sau în ziua morții. Medic: 'Unde greșim?'

„Din păcate, traversăm o perioadă fără precedent, guvernată de incertitudini pe toate planurile, iar aşteptările noastre pentru sectorul de M&A nu pot fi decât în zona negativă. Totul va depinde de când şi cum se va trage linia”, a spus Ioana Filipescu Stamboli, partener corporate finance, Deloitte România.

Numai patru tranzacţii au avut valorile comunicate în această perioadă, iar tendinţa jucătorilor de a nu anunţa valoarea s-a menţinut accentuată.

Cele mai mari tranzacţii în primul trimestru al anului 2020 au fost: preluarea de către dezvoltatorul ceh CPI Property Group SA a unui pachet minoritar din acţiunile Globalworth, cel mai mare proprietar de clădiri de birouri din România şi Polonia, într-o serie de tranzacţii succesive, cea mai mare având valoarea de aproximativ 280 de milioane de euro; transferul de către OMV Petrom, cea mai mare companie de energie din Europa de Sud-Est, a 40 de zăcăminte onshore de ţiţei şi gaze din România către Dacian Petroleum (valoare necomunicată); preluarea de către The Brink’s Company a operaţiunilor cu numerar ale companiei britanice G4S din 14 pieţe, inclusiv România (valoare necomunicată pentru România).

În ceea ce priveşte piaţa de M&A din România, în 2019, valoarea pieţei (tranzacţii cu valoare comunicată) a fost de 337 de milioane de euro, iar valoarea estimată piaţă (inclusiv tranzacţii cu valoare necomunicată): 600-750 de milioane de euro.

Numărul total de tranzacţii (inclusiv tranzacţiile cu valoare necomunicată) a fost de 19, iar numărul de tranzacţii cu valoare comunicată, patru.

Valoarea medie (pentru tranzacţiile cu valoare comunicată) a fost de 84 de milioane de euro.

Deloitte furnizează la nivel global servicii de audit, consultanţă, servicii juridice, consultanţă financiară şi managementul riscului, servicii de consultanţă fiscală şi alte servicii adiacente către clienţi din sectorul public şi privat provenind din industrii variate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.