Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Asteroidul lovit intenționat de o navă NASA a format un nor de resturi

space.com
asteroid

Un asteroid a format un nor de resturi după ce anul trecut a fost lovit intenționat de o navă spațială NASA. Norul este studiat de cercetători care, astfel, încearcă să afle din ce este format asteroidul.

Telescoapele din întreaga lume au fost în alertă în septembrie 2022 atunci când o navă spațială a NASA s-a prăbușit intenționat pe un asteroid. Inginerii au încercat să schimbe viteza și traiectoria corpului ceresc, studiind o metodă prin care o rocă spațială periculoasă, aflată pe un curs de coliziune cu Pământul, ar putea fi deviată. A fost pentru prima dată când omenirea și-a propus să schimbe mișcarea unui obiect ceresc, iar rezultatele au arătat că tehnologia ar putea fi folosită în viitor, informează Mediafax.

Noile informații publicate marți de astronomii care au folosit telescopul unui observator din Chile dezvăluie imagini detaliate ale resturilor provenite din coliziunea cu nava NASA, potrivit CNN.

Inițial, norul de resturi care s-a ridicat de pe suprafața asteroidului a părut a fi format din particule fine. Ulteroir, echipa de cercetători a observat alte structuri în norul de resturi, cum ar fi aglomerări și spirale de particule mai mari, precum și o coadă lungă asemănătoare unei comete.

Cercetătorii au avut ocazia să privească norul printr-un curcubeu de lumină pentru a căuta urme de substanțe chimice și gaze. Totuși, echipa nu a putut detecta apă sau oxigen.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.