Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

AstraZeneca DĂ LOVITURA după ce a produs vaccinul anticoronavirus: face CEA MAI MARE achiziție din ISTORIA sa

afacere

Compania britanică AstraZeneca a convenit preluarea producătorului farmaceutic american Alexion Pharmaceuticals, pentru 39 de miliarde de dolari, cea mai mare achiziţie din istoria sa, pentru a-şi diversifica activităţile dincolo de produsele oncologice, intrând pe segmentul medicamentelor imunologice şi celor destinate bolilor rare, transmite Reuters, conform News.ro.

CITEȘTE ȘI: Efecte neaşteptate: Ce se întâmplă în corpul tău dacă începi să mănânci două banane pe zi

Acordul are loc într-o săptămână în care AstraZeneca a anunţat că efectuează cercetări suplimentare pentru a confirma dacă vaccinul său destinat Covid-19 are o eficacitate de 90%, ceea ar putea întârzia distribuirea acerstuia pe piaţă.

În schimb, vaccinul pentru noul coronavirus dezvoltat de grupul american Pfizer a fost lansat deja pe piaţa britanică şi aprobat pentru utilizarea în Statele Unite.

AstraZeneca a anunţat sâmbătă că acţionarii Alexion vor primi 60 de dolari pe acţiune în numerar şi acţiuni în valoare de 115 dolari pe acţiune, fie sub formă de acţiuni AstraZeneca, fie sub formă de acţiuni depozitare americane (ADR).

La un preţ mediu de 54,14 al ADR, preţul total este de 175 de dolari pe acţiune. Titlurile Alexion au încheiat tranzacţiile de vineri la circa 121 de dolari pe unitate.

”Este o oportunitate extraordinară pentru noi să accelerăm dezvoltarea în imunologie, să intrăm pe un nou segment de boli, un nou segment de medici şi pacienţi, pe care nu i-am putut acoperi până acum”, a declarat directorul general al AstraZeneca, Pascal Soriot.

Cel mai bine vândut medicament al Alexion este Soliris, utilizat pentru afecţiuni imune rare, cum ar fi hemoglobinuria paroxistică nocturnă, care provoacă anemie şi cheaguri de sânge. Veniturile generate de Soliris au crescut cu 3,6% în primele nouă luni, la 3 miliarde de dolari.

AstraZeneca speră ca o versiune îmbunătăţită a Soliris, numită Ultomiris, să aibă un potenţial şi mai bun pe piaţă.

Compania britanică a arătat că membrii consiliilor de administraţie ale celor doi producători de medicamente au aprobat acordul, care ar urma să fie finalizat în trimestrul al treilea al anului 2021.

AstraZeneca era considerată lider în cursa dezvoltării unui vaccin pentru Covid-19, dar a rămas în urma grupului Pfizer şi a partenerului german al acestuia, BioNTech, precum şi a companiei Moderna, ale căror vaccinuri au o eficacitate mai mare în studiile clinice de fază finală.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.