Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Astronauții de pe Stația Spațială Internațională au copt pentru prima dată fursecuri în spațiu

NASA
Statia Spatiala Internationala, ISS

Astronauții de pe Stația Spațială Internațională (ISS) au copt pentru prima dată fursecuri în spațiu. Nu se poate spune ce gust au obținut dar procesul de preparare durează mult mai mult decât pe Pământ, arată The Guardian, potrivit MEDIAFAX

Astronauții au pregătit fursecuri cu ciocolată pentru prima dată în spațiu pornind de la ingredientele obișnuite. Niciunul dintre specialiști nu a avut cum să guste rezultatul experimentului, fursecurile fiind sigilate în pungi individuale. Fursecurile seamănă cu produsele pe care le scoți de obicei din cuptor numai că a fost nevoie să fie coapte timp de două ore. Diferența e uriașă față de timpul necesar pentru preparare pe Pământ, unde nu ai nevoie decât de 20 de minute pentru a obține același produs.

Citește și: Românii și-au pierdut răbdarea! Klaus Iohannis s-a panicat

Fursecurile au ajuns într-un laborator din zona orașului Huston unde sunt păstrate congelate de la începutul lunii ianuarie.

Comandantul ISS Luca Parmitano și astronautul Christina Koch s-au fotografiat cu fursecuri și lapte în mâini la bordul Stației Spațiale Internaționale (ISS), în decembrie, după ce și-au dus la bun sfârșit misiunea culinară.

“Am pregătit fursecuri spațiale și lapte pentru Moș Crăciun anul acesta”, nota astronautul Christina Koch pe Twitter.

Astronauții au făcut mai multe probe, începând de la timpul de preparare al primului fursec, de 25 minutes la 149 de grade Celsius. Când a fost scos din cuptor era crud. Rezultatele nu au fost mai bune nici pentru următoarele probe, când timpul de preparare a fost dublat de fiecare dată. Abia la a patra încercare, când fursecul a stat în cuptor pentru două ore, astronauții s-au declarat satisfăcuți de starea fursecului preparat.

Citește și: Dușmanul lui Liviu Dragnea revine în PSD! Despre cine este vorba .

“Așadar, data aceasta, văd semne de rumenire“, a exclamat Parmitano, care a transmis în direct tot procesul. “N-aș putea să spun dacă e gata sau nu, dar cu siguranță nu mai arată ca o cocă”, a spus comandantul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.