Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Astronautul german Matthias Maurer, aflat la bordul Staţiei Spaţiale Internaţionale, se pregăteşte să revină pe Terra

futurecdn.ne
statia spatiala internationala iss

Astronautul german Matthias Maurer, care se află la bordul Staţiei Spaţiale Internaţionale (ISS) din noiembrie, se pregăteşte să revină pe Terra în zilele următoare, relatează luni dpa.

"Pentru mine, cel mai important lucru acum este să-mi fac bagajele", a declarat el luni de la bordul ISS într-o transmisiune în direct cu directorul general al Agenţiei Spaţiale Europene (ESA), Josef Aschbacher, printre alţii.

Data exactă a întoarcerii pe Pământ a astronautului german în vârstă de 52 de ani este încă neclară.

Maurer este aşteptat să se întoarcă pe Terra după aproape şase luni petrecute în spaţiu. El a declarat că este mulţumit că toate experimentele efectuate de oamenii de ştiinţă germani şi europeni au decurs fără probleme. "Şi sper că am avut nişte rezultate foarte bune", a adăugat el, potrivit Agerpres.ro.

La rândul său, Josef Aschbacher a afirmat că activitatea ştiinţifică a astronauţilor a fost "cu adevărat cea de care avem nevoie aici pe Pământ". El i-a urat lui Maurer "călătorie sigură spre casă".

Întrebat care este cea mai mare dorinţă a lui, Maurer a afirmat că ISS "a fost întotdeauna un loc minunat pentru cooperare internaţională, pentru cooperare în pace, unde naţiunile se unesc". El a adăugat că speră ca factorii de decizie politică de pe Pământ vor face frumoasa Europă şi minunata planetă Pământ "un loc paşnic din nou, unde oamenii acţionează împreună în beneficiul întregii omeniri".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.