Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Astronautul Thomas Pesquet și cosmonautul Oleg Novitski, revenire pe Pământ după 200 de zile

spatiu

Modulul de aterizare cu cei doi membri la bord a suportat temperaturi de până la 1600 grade C, la intrarea în atmosferă. Astronautul francez Thomas Pesquet şi colegul său rus Oleg Noviţkii au revenit vineri după-amiază pe Pământ, de la bordul Staţiei Spaţiale Internaţionale. Ei au aterizat cu bine, în stepa din Kazahstan. Capsula în care se aflau are diametrul de numai doi metri şi douăzeci de centimetri şi a coborât cu o viteză de 28.000 de kilometri pe oră, conform TVR.

Pesquet este al zecelea astronaut francez care zboară în spaţiu. El a doborât recordul de durată al misiunii orbitale după şase luni şi câteva zile petrecute pe Staţia Spaţială Internaţională. Inginer aeronautic şi pilot de avioane, a participat la 60 de experimente ştiinţifice şi a realizat două ieşiri în spaţiu pentru întreţinerea Staţiei Spaţiale Internaţionale (ISS).

Comandantul de bord al capsulei Soyouz, Oleg Novitski, 45 de ani, a realizat aproximativ 50 de experimente ştiinţifice pentru agenţia spaţială rusă Roskosmos.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.