Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Asumarea responsabilităților la vârful instituțiilor europene reprezintă o șansă pentru parcursul european al României

Facebook
Sergiu Bilcea

Discuțiile legate de obținerea unui mandat de președinte al Consiliului European de către actualul președinte al României, Klaus Iohannis, plasează România mai favorabil pe harta relațiilor de putere în Europa, apreciază deputatul PNL Sergiu Bîlcea.

„România trebuie să își asume cât mai multe responsabilități la nivel european, să fim parte a deciziilor importante. Evident, pentru a obține poziții de decizie este nevoie personalități percepute favorabil și de încredere, așa cum se dovedește domnul Klaus Iohannis și de susținerea unei familii politice europene.

La 17 ani de la aderarea la Uniunea Europeană, discuțiile legate de asumarea unei astfel de responsabilități spune ceva despre statutul îmbunătățit al României în cadrul Uniunii Europene. Noi încă ne confruntăm cu prejudecăți legate de rolul nostru în Europa, care pun presiune pe sistemul de decizie politică, așa cum vedem în cazul aderării la Schengen.

Asumarea responsabilităților la vârful instituțiilor europene reprezintă o șansă pentru parcursul european al României, ceea ce echivalează cu o șansă în plus de a continua reformele și transformările de care avem nevoie”, a spus deputatul PNL Sergiu Bîlcea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.