Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Atac aerian asupra unui oraș din Etiopia: cel puțin 10 persoane au murit

Eye Radio
Etiopia Tigray

Cel puțin 10 persoane au murit în urma unui atac aerian asupra unui oraș din Etiopia. În zonă se dau lupte între armata etiopiană și forțele rebele, potrivit Reuters.

Cel puțin 10 persoane au fost ucise miercuri în a doua zi de atacuri aeriene împotriva Mekelle, capitala regiunii Tigray din nordul Etiopiei, a declarat un oficial de la spitalul local.

Forțele din Tigray se luptă cu armata etiopiană și cu aliații săi de la sfârșitul anului 2020, o încetare a focului la începutul acestui an fiind spulberată luna trecută, când luptele au izbucnit din nou.

Cinci dintre victime au murit în drum spre Spitalul din Mekelle, a declarat directorul general al sunității medicale, Kibrom Gebreselassie. Ceilalți au murit la locul atacului cu dronă, în cartierul Midre Genet, a mai spus Kibrom, citând un oficial al orașului.

Un chirurg de la Ayder, Fasika Amdeslasie, a declarat că majoritatea victimelor de miercuri au fost rănite în a doua lovitură, după ce oamenii s-au adunat pentru a ajuta victimele unei prime lovituri.

Kibrom a declarat că spitalul se străduiește să salveze răniții.

„Nu există oxigen pentru operație. Nu știu ce să fac. Oare trebuie să pierd fiecare victimă salvabilă pentru că nu există oxigen sau medicamente?", a spus el.

Marți, o persoană a fost rănită în urma unor lovituri aeriene asupra Universității Mekelle și a unei televiziuni locale, au declarat postul și un oficial al spitalului.

Până în prezent, conflictul a ucis mii de oameni, a alungat zeci de mii de etiopieni din casele lor, a distrus infrastructura și a agravat foametea în regiunea săracă.

Purtătorul de cuvânt al armatei etiopiene, colonelul Getnet Adane, și purtătorul de cuvânt al guvernului, Legesse Tulu, nu au comentat incidentul.

Frontul de Eliberare a Poporului Tigray (TPLF), care guvernează în Tigray, a anunțat duminică că este pregătit pentru un nou armistițiu și că va accepta un proces de pace condus de Uniunea Africană. Guvernul etiopian nu a răspuns încă la această ofertă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.