Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Atac al talibanilor asupra forţelor de securitate afgane! Cel puţin şapte militari au fost uciși

talibani

Cel puţin şapte membri ai forţelor de securitate afgane au fost ucişi în provincia Takhar, din nordul Afganistanului, au anunţat joi oficialităţile de la Kabul, potrivit dpa.

Alţi cel puţin zece militari afgani au fost răniţi în atacul asupra a două baze militare situate în districtul Darqad, din provincia Takhar.

Potrivit autorităţilor locale, cele două baze nu erau suficient consolidate şi militanţii talibani care au comis atacul au speculat această vulnerabilitate.

Citește și: Ministerele sacrificate de Guvernul Orban la rectificarea bugetară! De unde se taie pentru a se face față cheltuielilor curente

În urmă cu două luni, talibanii preluaseră controlul asupra districtului, dar în octombrie forţele de securitate afgane l-au recucerit.

Într-un alt incident, produs miercuri seară, 13 civili au murit din cauza exploziei unei bombe plasate pe o şosea din provincia afgană Kunduz (nord).

În momentul producerii deflagraţiei, civilii aflaţi într-o maşină se întorceau către locuinţele lor după ce participaseră la o nuntă.

Autorităţile locale au declarat că la originea incidentului se află tot militanţii talibani, care au plasat în zonă numeroase bombe pentru a limita deplasarea forţelor de securitate afgane.

Un purtător de cuvânt al talibanilor, Zabibullah Mujahid, a afirmat că mişcarea investighează acest incident.

Misiunea ONU în Afganistan (UNAMA) a anunţat că peste 2.500 de civili au fost ucişi şi cel puţin 5.600 răniţi în în această ţară primele nouă luni din 2019.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.