Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Atac armat la campusul din Las Vegas: victimele au fost transportate la spitalele din zonă. Suspectul a fost găsit mort la 40 de minute după incident

leb.fbi.gov
police crime

Mai multe victime au fost conduse la spitale, miercuri, după ce un bărbat înarmat a deschis focul în campusul Universităţii Nevada din Las Vegas (UNLV), iar şeriful anunţă că nu ami există nicio ameninţare după ce poliţia l-a găsit pe suspect mort, relatează The Associated Press, citat de news.ro.

Era neclar imediat câte persoane au fost împuşcate în acest atac şi în ce stare se aflau.

Şeriful Kevin McMahill nu a spus dacă a fost ucisă vreo persoană. ”Există un număr de victime transportate la spitalele din zonă”.  ”Nu vreau să dau informaţii false şi să vă spun câte victime avem, dar vom oferi aceste informaţii foarte, foarte curând”, a declarat acesta presei.

Poliţia a fost chemată să intervină împotriva unui ”atacator activ” în campus miercuri, la ora locală 11.45 (21.45, ora României), a anunţat un reprezentant al poliţiei universităţii, Adam Garcia.

Poliţişti l-au găsit şi s-au ”angajat” împotriva suspectului, în prezent mort, a declarat el.

Era neclar imediat cum a murit suspectul.

Universitatea a anunţat pe X că atacatorul se afla la Beam Hall, în clădirea Frank and Estella, sediul Şcolii de Afaceri Lee a UNLV şi că poliţişti interveneau în urma altei semnalări a unor focuri de armă la un sindicat al studenţilor din vecinătate.

Poliţia din Las vegas a anunţat pe X că un suspect ”a fost localizat şi este mort”, la aproximativ 40 de minute după postarea alertei.

Studenţii şi comunitatea au fost alertaţi cu privire la această urgenţă printr-o postare a universităţii pe X.

”Acesta nu este un test. FUGIŢI, ASCUNDEŢI-VĂ, LUPTAŢI!”, a îndemnat universitatea în aceastpă alertă.

Un student, Matthew Felsenfeld, declară că împreună cu alţi 12 colegi de clasă au baricadat uşa, într-o clădire situată în apropierea sindicatului studenţesc.

”Acesta este momentul în care îţi suni părinţii şi le spui că-i iubeşti”, declară Felsenfeld, un student la Jurnalism în vârstă de 21 de ani.

El declară că nu a auzit niciun foc de armă şi că nu a văzut pe nimeni rănit, dar că că a văzut pe fereastră poliţia în timp ce se pregăteas că intre în clădirea vecină.

La puţin timp după aceea, poliţişti au venit şi i-au scos din clădire.

Alt student dintr-un an terminal, Pierre Lescure, spune că venea cu bicicleta de acasă, în campus, la o întâlnire, iar aproximativ zece maşini de poliţie au trecut pe lângă el. ”Au trecut prea repede şi nu era nicio ambulanţă, doar poliţişti. Era în mod clar un atac armat”, declară el. ”Nu putea fi altceva”.

Un jurnalist AP a văzut o echipă de ofiţeri SWAT purtând însemne FBI deplasându-se în campus imediat înainte de ora locală 13.00 (23,00, ora României), imediat după ce poliiţia anunţat moartea suspectului.

Reprezentanţi ai universităţii au îndemnat pe reţele de socializare pe toată lumea din campus să continue să se ascundă. ”Aceasta rămâne o anchetă în curs”, scriu ei.

UNLV are peste 30.000 de studenţi şi absovenţi în acest campus cu o suprafaţă de aproximativ 130 de hectare, situat la aproximativ 3,2 kilometri de Las Vegas Strip.

Acest atac armat a avut loc într-un oraş marcat în continuare de unul dintre cele mai sângeroase masacre din istoria Statelor Unite. La 1 octombrie 2017, 60 de persoane au fost ucise, iar alte câteva sute de persoane au fost rănite la Cazinoul Mandalay Bay din Las Vegas.

Campusul din Las Vegas se află la aproximativ cinci kilometri de acest cazinou.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.