Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Atac armat la o școală din SUA: Atacatorul este un transsexual, fostă elevă a școlii creștine din Nashville

YouTube
atentat-sua

Un tânăr în vârstă de 28 de ani, care s-a identificat ca fiind transsexual (femeie devenită bărbat), a împușcat mortal trei copii în vârstă de nouă ani și trei adulți la o școală creștină privată din Nashville, Tennessee.

Audrey Elizabeth Hale, care a fost cândva elevă acolo, a fost ucisă de poliție după o confruntare cu ofițerii în urma atacului de la Covenant School, notează Sky News.

Poliția a declarat că "fanaticul singuratic", care locuia în Nashville, era înarmat cu două arme de asalt și un pistol.

Hale avea un manifest și hărți detaliate ale școlii și a intrat în clădire trăgând printr-o ușă înainte de a comite crimele.

De asemenea, s-a dezvăluit că atacatorul s-a identificat ca fiind transsexual.

Șeful poliției, John Drake, a declarat: "Avem un manifest. Avem câteva scrieri pe care le analizăm și care se referă la această zi, la incidentul real. Avem o hartă întocmită cu privire la modul în care urma să se desfășoare totul."

Cele șase victime au fost numite ca fiind Evelyn Dieckhaus, Hallie Scruggs și William Kinney, toți în vârstă de nouă ani, Cynthia Peak și Mike Hill, în vârstă de 61 de ani, și Katherine Koonce, în vârstă de 60 de ani, care era directoarea școlii.

Ofițerii au început să primească informații despre un atac la ora locală 10.13 și, în timp ce poliția a început să evacueze parterul școlii, au auzit focuri de armă venind de la etajul al doilea.

Doi ofițeri dintr-o echipă formată din cinci membri au deschis focul ca răspuns și l-au împușcat mortal pe suspect la ora 10.27.

Cei trei copii, care erau toți elevi, au fost declarați morți după ce au ajuns la spital.

Atacatorul a murit după ce a fost confruntat de ofițeri, a precizat poliția într-o postare pe Twitter.

Nu se cunoaște un posibil motiv pentru violența armată de la Hale.

content-image

Biden condamnă atacul „bolnav”

Președintele american Joe Biden a calificat atacul de luni drept "bolnav" și "sfâșietor".

El a declarat că SUA trebuie să facă mai mult pentru a proteja școlile și a cerut Senatului să adopte interzicerea armelor de asalt - care ar incrimina vânzarea, fabricarea, transferul, posesia sau importul cu bună știință a multor tipuri de arme semiautomate și a încărcătoarelor de mare capacitate.

Nimeni altcineva nu a fost împușcat în atacul de la școala în care învață elevi până în clasa a șasea (aproximativ 12 ani).

Până în prezent, în acest an, au avut loc 89 de atacuri în școli din SUA - definite ca fiind cazurile în care se trage cu o armă de foc în incinta școlii.

În 2022, au avut loc 303 astfel de incidente, cel mai mare număr de incidente de acest fel din baza de date privind împușcăturile în școli K-12, care datează din 1970.

Alți elevi au mers pe jos pentru a se pune în siguranță, ținându-se de mână în timp ce părăseau școala înconjurată de mașini de poliție, până la o biserică din apropiere, unde au fost reuniți cu părinții lor.

Ofițeri cu puști, veste antiglonț și căști de protecție au putut fi văzuți mergând prin parcarea școlii și în jurul perimetrului clădirii.

Imaginile filmate cu elicopterul au arătat, de asemenea, cum ofițerii se uitau în jurul unei zone împădurite între campus și un drum din apropiere.

Poliția a declarat că niciun ofițer nu a fost trimis la școală în momentul împușcăturilor, deoarece este o școală administrată de biserică.

Primarul orașului Nashville, John Cooper, a mulțumit serviciilor de urgență pentru răspunsul lor la atac.

El a scris pe Twitter: "Într-o dimineață tragică, Nashville s-a alăturat listei lungi și temute a comunităților care au avut parte de un atac armat în școală."

"Inima mea este alături de familiile victimelor. Întregul nostru oraș este alături de voi".

„Tragedie de neimaginat”

Reprezentantul de stat democrat Bob Freeman, al cărui district include Școala Covenant, a numit împușcăturile o "tragedie inimaginabilă".

"Locuiesc după colț de Covenant și trec des pe lângă ea. Am prieteni care frecventează atât biserica, cât și școala de acolo", a declarat domnul Freeman.

"De asemenea, am vizitat biserica în trecut. Îmi sfâșie inima să văd acest lucru".

Școala Covenant are aproximativ 200 de elevi de la grădiniță până la clasa a șasea și a fost înființată ca o slujbă a Bisericii Prezbiteriene Covenant în 2001, potrivit site-ului școlii.

v

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.