Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Atac armat soldat cu 25 de victime in Kenya

atac

Cel puţin 14 persoane au fost ucise şi alte 11 rănite marţi după ce indivizi înarmaţi au atacat o localitate din nordul Kenyei, în apropiere de frontiera cu Somalia, au anunţat poliţia locală şi Crucea Roşie, potrivit AFP.

Nicio grupare teroristă nu a revendicat atacul, dar insurgenţii somalezi (shebabi) sunt responsabili de o serie de atacuri lansate în această regiune în ultimul timp.

'Atacul a avut loc într-un sat de lângă o piaţă de vite nu departe de un oraş. Paisprezece persoane au murit', a declarat un responsabil al poliţiei din oraşul Mandera.

Şeful administraţiei locale, Alex Ole Nkoyo, a confirmat informaţia pentru cotidianul kenyan Daily Nation.

Potrivit Crucii Roşii din Kenya, atacatorii au intervenit la primele ore ale dimineţii. Un avion al Crucii Roşii se pregăteşte să decoleze spre Nairobi pentru a transporta o parte dintre răniţii aflaţi în stare critică. Organizaţia a confirmat că au fost spitalizate 11 persoane.

Insurgenţii shebabi, islamişti afiliaţi Al Qaida car se află la originea unei insurecţii din 2007, luptă împotriva autorităţilor somaleze fragile, susţinute de ţări occidentale şi de efective de 22.000 de militari din cadrul Forţei africane din Somalia (Amisom).

AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.