Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Atac asupra Ambasadei Rusiei la Chișinău - Cine este atacatorul

Instructables.com
Cocktail Molotov

Poliţia din Republica Moldova a informat că bărbatul care a aruncat duminică două recipiente cu substanţe inflamabile peste gardul Ambasadei Federaţiei Ruse la Chişinău este cetăţean al Republicii Moldova, notează Deschide.md.

Potrivit şefei Secţiei Comunicare şi Protocol a IGP, Diana Fetco, bărbatul reţinut are 54 de ani şi este cetăţean al Republicii Moldova, însă declară că are şi cetăţenia Federaţiei Ruse.

"Acesta a fost imediat reţinut şi identificat, iar momentan se află la inspectoratul de Poliţie pentru audieri şi documentare. Bărbatul de 54 de ani este cetăţean al Republicii Moldova, dar declară că deţine şi cetăţenia Federaţiei Ruse, fapt care urmează să fie stabilit cu exactitate de oamenii legii", a explicat Diana Fetco pentru Deschide.md.

Conform sursei citate, în timpul audierilor, bărbatul şi-a motivat gestul prin unele nemulţumiri pe care le are în raport cu acţiunile autorităţilor ruse.

Reacția Ambasadei Rusiei

Ambasada Rusiei în Republica Moldova a cerut o pedeapsă severă pentru încercarea de a da foc clădirii sale. "Condamnăm cu fermitate încercarea de a incendia secția consulară a Ambasadei Rusiei de la Chișinău. Ne așteptăm la o pedeapsă corectă și aspră pentru "lansatorul de flăcări" - se arată într-un mesaj publicat pe canalul Telegram al serviciului de presă al misiunii diplomatice.

"În ciuda oricăror provocări, exprimarea votului la secția de votare continuă în regim normal. Observăm o prezenţă ridicată și un număr mare de persoane care doresc să participe" - se subliniază în mesaj. După cum a informat poliția, persoana care a aruncat două cocktail-uri Molotov în clădirea Ambasadei Rusiei la Chișinău a fost dusă la sediul organelor de ordine pentru audieri. Identitatea cetățeanului Republicii Moldova, în vârstă de 54 de ani, a fost stabilită.

Potrivit secretarului de presă al Ambasadei, Anatoli Loşakov, niciunul dintre angajații misiunii diplomatice sau persoanele care au venit la vot nu au fost răniți. Activitatea secției de votare a fost reluată după o scurtă pauză.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.