Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Atac asupra ministerului de externe de la Tripoli - Cel puţin trei persoane au fost ucise şi alte zece au fost rănite

www.news.ro
atac Tripoli

Cel puţin trei persoane au fost ucise şi alte zece au fost rănite marţi, într-un atac comis împotriva Ministerului Afacerilor Externe de la Tripoli şi calificat drept "terorist" de autorităţile libiene, potrivit unui nou bilanţ al Ministerului Sănătăţii al acestei ţări, informează AFP şi dpa.

Potrivit unei surse din domeniul securităţii, un diplomat, directorul unui departament din cadrul Ministerului de Externe libian, se numără printre cele trei victime decedate.

Citește și: S-ar fi AFLAT candidatul PSD-ALDE la prezidențiale! Cine ar fi cel care îl va înfrunta pe Klaus Iohannis (surse)

Potrivit unei surse de informaţii citate de dpa, doi terorişti kamikaze au atacat marţi sediul Ministerului de Externe libian, iar unul dintre atacatori s-a aruncat în aer. Nu este clar dacă al doilea atacator s-a aruncat de asemenea în aer sau a fost lichidat de forţele de securitate.

Libia este cufundată în haos după prăbuşirea regimului lui Muammar al-Gaddafi, în 2011. Ţara este divizată între mai multe entităţi rivale, cu prezenţa la Tripoli a unui Guvern de Uniune Naţională (GNA), susţinut de comunitatea internaţională, iar în est, a unui guvern paralel susţinut de Armata Naţională Libiană (ANL), autoproclamată de mareşalul Khalifa Haftar.

Haosul politic şi în domeniul securităţii a favorizat emergenţa în această ţară a grupărilor jihadiste, care au comis numeroase atacuri în ultimii ani.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.