Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Atac BARBAR în Nigeria: aproape 320 de adolescente au fost răpite de o grupare rebelă

cdn.cfr.org
Nigeria

Un număr de 317 de adolescente au fost răpite după atacul asupra internatului lor în noaptea de joi spre vineri de bărbaţi înarmaţi în nord-vestul Nigeriei, a anunţat vineri poliţia locală, care a precizat că a fost lansată o operaţiune de salvare, relatează AFP, informează Agerpres.

''Poliţia din statul Zamfara şi armata au lansat o operaţiune comună pentru salvarea a 317 eleve răpite de bandiţi înarmaţi din internatul de fete din Jangebe'', a declarat purtătorul de cuvânt al poliţiei locale Mohammed Shehu, citat într-un comunicat de presă.

Citește și: CTP îl face PRAF pe Klaus Iohannis: 'Ești ridicol și jenant. E de-a dreptul grotesc!'

La 1:00 am, bărbaţi înarmaţi au ajuns cu maşina în acest colegiu din statul Zamfara şi au intrat în cămine, răpind sute de tinere, potrivit autorităţilor locale.

O echipă de forţe de securitate ''puternic înarmată a fost trimisă la Jangebe pentru a sprijini operaţiunea de salvare aflată în desfăşurare la locul unde se crede că au fost răpite elevele'', a adăugat purtătorul de cuvânt al poliţiei.

Citește și: RAPORT despre Wuhan făcut de Departametul de Stat al SUA: 'Un accident de laborator ar putea semăna cu un focar natural'

Această răpire este cea mai recentă dintr-o serie de răpiri de adolescenţi comise în centrul şi nord-vestul Nigeriei de către grupuri criminale, cunoscute local sub numele de ''bandiţi'' care terorizează populaţiile, fură animale şi jefuiesc satele.

Săptămâna trecută, 42 de copii au fost răpiţi în statul Niger, în regiunea de centru-vest a Nigeriei, iar peste 300 de băieţi au fost răpiţi la începutul lunii decembrie la Kankara, în statul Katsina.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.