Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Atac cibernetic asupra site-lui federal al alegerilor din Germania

Shutterstock
atac cibernetic

Site-ul Comisariatului federal german al alegerilor - Bundeswahlleiter.de - a fost accesibil, pentru o scurtă perioadă de timp, ”doar în mod limitat”, la sfârşitul lui august, a anunţat un purtător de cuvânt, alimentând temeri cu privire la un atac cibernetic cu doar două săptămâni înaintea alegerilor legislative germane, relatează AFP, potrivit news.ro.

”La sfârşitul lui august, site-ul de web al Comisarului federal al alegerilor a fost accesibil doar în mod limitat, timp de câteva minute, din cauza unei defecţiuni”, a anunţat miercuri acest purtător de cuvânt.

”Problema a fost analizată, iar concepte tehnice au fost desfăşurate în consecinţă”, a precizat el, dând asigurări că ”informarea publicului” prin acest site ”era şi este garantată”.

”Sistemele informatice necesare alegerilor nu au fost afectate, potrivit unor surse guvernamentale”, citate de publicaţia Business Insider, care a devăzluit aceste inofrmaţii.

”Un important sistem de protecţie a fost implementat vizând serverele rspective”, scrie Business Insider, care evocă un probabil atac cibernetic.

Site-ul Bundeswahlleiter.de - pe care sunt publicate datele oficiale ale alegerilor, ar fi fost, potrivit Business Insider, ”bombardat cu un număr extrem de mare de solicitări”.

”Serverele au cedat sub încărcătura datelor, iar site-ul a fost temporar indisponibil”, scrie publicaţia.

Această problemă este foarte sensibilă în Germania, care se teme de mai multe luni de atacuri cibernetice, comise de Rusia, care să perturbe scrutinul de la 26 septembrie, dupa care Angela Merkel pleacă de la putere.

Parchetul federal a lansat deja, la 9 septembrie, o anchetă cu privire la un pesupus spionaj cibernetic al deputaţilor de către Rusia.

Aceste atacuri i-ar fi vizat mai ales pe conservatorii cancelarului din cadrul Uniunii Creştin Democrate (CDU), dar Partidul Social Democrat (SPD), aliatul acesteia în Guvern.

Cele două partide se înfruntă într-o cursă strânsă în alegerile legialtive, însă SPD are un avans de câteva puncte procentuale faţă de CDU.

Uniunea Europeană şi Statele Unite au acuzat cu regularitate Rusia de faptul că a încercat să se amestece în alegeri democratice la nivel naţional, acuzaţii respinse de Kremlin.

În Germania, cazurile de spionaj în care Kremlinul este arătat cu degetul sunt extrem de numeroase de mai mulţi ani.

Rusia a fost acuzată de o piraterie informatică la scară mare care vizat, în 2015, comnputerele Bundestagului şi serviciile Angelei Merkel.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.