Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Atac cibernetic extrem de puternic! SUA acuză Rusia pentru acțiune: 3.000 de conturi de e-mail în peste 150 de organizații diferite

hackeri

Un atac cibernetic masiv împotriva agențiilor guvernamentale americane și străine a fost înregistrat săptămâna aceasta de către Microsoft, a declarat vicepreședintele Tom Burt. El crede că în spatele atacului se află hackeri ruși, cumva legați de atacul asupra companiei IT SolarWinds.  Atacurile au vizat aproape 3.000 de conturi de e-mail în peste 150 de organizații diferite din nu mai puțin de 24 de țări.

Bert a spus că campania pare a fi o continuare a numeroaselor încercări ale hackerilor ruși de a „viza agențiile guvernamentale”.

"Hackerii au obținut acces la contul Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID) la contul de e-mail Constant Contact”, au spus cei de la Microsoft. E-mailurile autentice de phishing, din 25 mai, ar conține informații noi despre frauda la alegerile din 2020 și conține un link care permite hackerilor să „obțină acces permanent la computerele compromise”.

Compania de securitate cibernetică Volexity, care a înregistrat atacurile, a declarat că atacatorii „ar fi putut avea un anumit succes la pirateria țintelor”.

În decembrie 2020, presa americană a raportat că hackerii legați de un guvern străin au compromis sistemele aparținând Trezoreriei SUA, Departamentului pentru Securitate Internă, Administrației Naționale a Telecomunicațiilor și Informației (NTIA) a Departamentului de Comerț al SUA și Pentagonului, DOE și agenții de securitate în domeniul nuclear NNSA. Mai mulți oficiali americani au spus că grupul de hackeri APT29 sau Cozy Bear, presupus legat de serviciile secrete rusești, este probabil în spatele atacurilor cibernetice.

Mai târziu, a devenit cunoscut faptul că atacul cibernetic a fost destinat companiei IT SolarWinds din Austin (Texas). În aprilie, Washingtonul a impus o altă serie de sancțiuni împotriva Federației Ruse, deoarece credeau că Moscova, în opinia lor, era cu adevărat implicată în cazul SolarWinds.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.