Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Atac cibernetic masiv împotriva Israelului din Coreea de Nord: Au fost țintite obiective ale armatei

Operation World
Israel

Israelul a afirmat miercuri că a respins un atac informatic vizând industria apărării lansat de hackerii din grupul Lazarus, despre care SUA cred că este gestionat de serviciile de informaţii nord-coreene, transmite Reuters.

Potrivit Ministerului israelian al Apărării, hackerii s-au dat drept potenţiali angajatori şi au trimis oferte de joburi către lucrători din industria apărării, încercând să se infiltreze în reţelele acestora şi să colecteze informaţii sensibile, scrie agerpres.ro.

Citește și: Lovitură de teatru! Frații lui Emi Pian, suspectați de tentativă de omor

Gruparea a creat conturi false pe reţeaua profesională LinkedIn, iar separat a încercat să atace firme din industria israeliană a apărării prin intermediul site-urilor lor de internet.

Atacurile au fost însă identificate în timp real şi zădărnicite, fără ca reţelele companiilor respective să aibă de suferit, se adaugă în comunicatul ministerului, care nu precizează despre ce firme este vorba şi nici când au avut loc incidentele.

Citește și: Ieșire de ultimă oră a Olguței Vasilescu: Mai penibil de atât poți fi?

Autorităţile israeliene au mai indicat că gruparea de hackeri a beneficiat de susţinerea unei ţări străine, fără a o identifica. Dar, potrivit Washingtonului, Lazarus lucrează pentru Biroul general de recunoaştere (RGB), principalul serviciu de informaţii nord-coreean.

Grupul în cauză a fost acuzat de procurori americani de orchestrarea unei "scurgeri" de email-uri de la Sony Pictures în 2014 şi de furtul a zeci de milioane de dolari de la Banca centrală a Bangladeshului, în 2016.

Citește și: Opinie: Lecția de manual dată de Poliția Capitalei, în cazul uciderii lui Emi Pian

Phenianul a respins în trecut alte acuzaţii de implicare în atacuri cibernetice, acuzând la rândul său SUA că răspândesc zvonuri fără fundament. Misiunea nord-coreeană la biroul ONU din New York nu a răspuns pentru moment la solicitarea de comentarii a Reuters.

Israelul a raportat de la începutul acestui an mai multe tentative de atac informatic asupra unor uzine electrice şi utilităţi de apă, oficiali israelieni indicând ca responsabili Iranul sau grupuri asociate cu Teheranul.

Citește și: Lovitură de teatru! Frații lui Emi Pian, suspectați de tentativă de omor .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.