Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Atac cu cuţitul la Paris: Parchetul antiterorist sesizat, agresorul a strigat Allah Akbar potrivit martorilor (procuror)

AP
paris, stare de urgenta

Individul care a ucis sâmbătă un trecător şi a rănit alte patru persoane în capitala Franţei, înainte de a fi împuşcat, a strigat "Allah Akbar" (Allah e mare) în cursul atacului său cu cuţitul, potrivit martorilor, a anunţat procurorul Parisului, François Molins, care a sesizat secţia antiteroristă a parchetului, relatează AFP.

"În acest stadiu şi pe baza unor mărturii că agresorul a strigat "Allah Akbar" atacând trecătorii cu cuţitul, şi ţinând cont de modul de operare, am sesizat secţia antiteroristă a parchetului din Paris", a declarat François Molins în faţa presei, în cartierul Operei.

Ancheta este desfăşurată sub calificările de "asasinat" şi "tentativă de asasinat asupra persoanelor care deţin autoritate publică", "în legătură cu o acţiune teroristă", a precizat el.

Ea a fost încredinţată în comun brigăzii criminale a poliţiei judiciare din Paris, direcţiei generale a securităţii interne (DGSI) şi subdirecţiei antiteroriste (Sdat), a adăugat procurorul.

O persoană şi-a pierdut viaţa, iar alte patru au fost rănite, dintre care două grav, în jurul orelor 21.00 în centrul Parisului de un individ înarmat cu un cuţit, care a fost împuşcat de poliţişti.

Preşedintele Emmanuel Macron a deplâns că Franţa plăteşte "încă o dată preţul sângelui", însă a dat asigurări că nu va ceda "niciun centimetru duşmanilor libertăţii".

Agresiunea avut loc în arondismentul II, în apropierea Operei, în centrul capitalei Franţei, într-un cartier cu numeroase baruri, restaurante şi teatre foarte frecventat sâmbătă seară.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.