Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Atac cu maşină-capcană la frontiera Siriei cu Turcia: 15 oameni au fost ucişi, dintre care majoritatea copii, iar alte câteva zeci au fost rănite

siria, mayadin

Cel puţin 15 oameni au fost ucişi, dintre care majoritatea copii, într-un atac cu maşină-capcană care a avut loc sâmbătă în oraşul sirian de frontieră Tal Abyad, care se află sub controlul forţelor turce, informează dpa, potrivit Agerpres.

Explozia, care a avut loc în exteriorul unei benzinării, s-a soldat şi cu rănirea a 30 de persoane, majoritatea grav, a precizat o sursă medicală pentru dpa. Potrivit aceleiaşi surse, maşina avea cantităţi mari de explozivi, iar explozia a provocat pagube însemnate magazinelor şi maşinilor parcate în vecinătate.

Citește și: Traian Băsescu îl critică pe Ludovic Orban: A făcut o greșeală fundamentală

Turcia şi aliaţii săi insurgenţi sirieni au cucerit Tal Abyad şi alte zone după ce Ankara a lansat o ofensivă militară în nord-estul Siriei, la 9 octombrie, împotriva Forţelor Democrate Siriene (SDF) care sunt dominate de Unităţile pentru Apărarea Poporului (YPG) ale combatanţilor kurzi.

Ministerul Apărării al Turciei a anunţat decesul a 13 oameni şi rănirea altor circa 20 şi a acuzat imediat pentru acest atac YPG, precum şi Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK), care duce vreme de decenii o luptă de gherilă în Turcia.

Deocamdată, atacul nu a fost revendicat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.