Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

După căderea Mariupolului, rușii extind atacurile spre nord: Atac cu rachete în Dnipro, infrastructura de transport a fost avariată

wikipedia
dnipro

Două explozii puternice au fost auzite miercuri, în jurul orei 06:00, la Dnipro, un oraș din centrul Ucrainei care a fost în mare parte ferit de atacurile rusești din ultima vreme, transmite BBC.

Valentyn Reznichenko, guvernatorul regiunii, spune că o rachetă a fost doborâtă de apărarea aeriană ucraineană. Reziduurile au căzut într-o grădină privată, spune el, avariind două case și rănind o femeie.

O altă rachetă a lovit infrastructura de transport, spune el, fără a da detalii.

Unul dintre cele mai mari orașe ale țării, cu o populație de aproximativ un milion de locuitori, Dnipro a devenit un centru pentru mii de persoane care fug de conflictul din sudul și estul Ucrainei, inclusiv pentru cei care au scăpat din orașul asediat Mariupol.

Războiul nu a adus la Dnipro același nivel de suferință și distrugere provocat de Rusia în alte orașe ucrainene. Dar sirenele de raid aerian constante, sacii de nisip și baricadele de pe străzi amintesc de conflict - la fel ca și atacurile sporadice. La începutul acestei luni, o rachetă rusească a lovit o zonă din centrul orașului.

Atac și la Nikolaiev

Tot miercuri dimineața, în urma unei lovituri cu rachete la Nikolaev, o persoană a fost rănită, se relatează pe pagina Departamentului principal al Serviciului de Stat pentru Situații de Urgență din zona Nikolaev pe rețeaua de socializare Facebook.

„În dimineața zilei de 18 mai, în urma unei lovituri de rachete inamice, a avut loc o distrugere și a fost un incendiu în sectorul de locuințe private din zona Ingulsky din Nikolaev”, se spune în mesaj.

Pompierii au stins incendiul.

Un atac cu rachete dintre Marea Neagră, fără pagube majore, a fost raportat și de autoritățile din Odesa.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.