Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Atac cu sticle incendiare într-o staţie de metrou din Hong Kong

Twitter
Hong Kong

Mai multe sticle incendiare au fost aruncate sâmbătă într-o staţie de metrou din Hong Kong, în contextul continuării mitingurilor prodemocraţie, în timp ce şeful Guvernului regional, Carrie Lam, a refuzat o întâlnire cu senatorul american Ted Cruz, informează agenţia de presă Reuters, potrivit Mediafax.

Staţia de metrou Kowloon Tong a suferit daune semnificative în urma atacului, a anunţat Guvernul din Hong Kong. Numărul agenţilor de poliţie a fost suplimentat în zona Kowloon în urma atacului.

Deşi Guvernul din Hong Kong a adoptat o lege care interzice acoperirea feţelor protestatarilor, numeroşi demonstranţi au sfidat sâmbătă interdicţia.

Citește și: Filiala britanică a Facebook a plătit taxe de 28,5 milioane lire sterline în 2018

Unii protestatari au ridicat baricade, au incendiat sediul unei instituţii şi au vandalizat magazine. Nu s-au înregistrat confruntări între manifestanţi şi poliţie.

Protestele în Hong Kong au izbucnit în iunie, ca reacţie la un controversat proiect de lege care prevedea facilitarea extrădărilor spre China continentală. Manifestanţii contestă politicile Guvernului pro-Beijing condus de Carrie Lam.

Premierul din Hong Kong, Carrie Lam, a anunţat sâmbătă anularea unei întrevederi cu senatorul american Ted Cruz.

"Sunt alături de poporul din Hong Kong şi cer Administraţiei Chinei să îşi onoreze promisiunile făcute lumii când s-a angajat să menţină libertăţile politice în Hong Kong", a declarat senatorul american Ted Cruz, un critic al Beijingului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.