Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Atac dur al lui Mike Pence la adresa celor din Coreea de Nord chiar înainte de a ajunge la Jocurile Olimpice

Mike Pence

Vicepreşedintele american Mike Pence se afla în drum spre Asia, marţi, pentru a ajunge la Jocurile Olimpice de Iarnă din Coreea de Sud, acolo unde va sublinia că Washingtonul consideră că statul nord-coreean se foloseşte de Olimpiadă pentru propagandă, informează Reuters. Mike Pence va sosi la ceremonia de deschidere care va avea loc vineri însoţit de tatăl lui Otto Warmbier, studentul american care a fost închis în Coreea de Nord pentru 17 luni şi a murit în iunie 2017 din cauza lipsei de oxigen şi sânge din creier. "Vicepreşedintele va fi prezent la ceremonie cu Warmbier pentru a aminti lumii de atrocităţile care au loc în Coreea de Nord”, a spus un oficial al Casei Albe.

Pence va vizita şi un memorial pentru 46 de marinari sud-coreeni care au murit în urma scufundării unei nave de război în 2010, Seoul acuzând Coreea de Nord că ar fi în spatele acestui accident.

Coreea de Sud, un aliat apropiat al SUA care găzduieşte aproximativ 28.500 de soldaţi americani, a invitat echipa Coreei de Nord la Jocurile Olimpice într-un efort de a îmbunătăţi relaţiile dintre cele două ţări.

Preşedintele american Donald Trump spunea că speră ca "ceva bun” să iasă din vizita nord-coreenilor.

Cu toate acestea, Washington doreşte să sublinieze în timpul vizitei lui Pence că statul nord-coreean a ignorat constant apelurile internaţionale de a-şi opri programul nuclear şi să convingă aliaţii să continue să preseze Phenianul, au declarat oficialii americani.

Pe de altă parte, preşedintele sud-coreean Moon Jae-in este optimist şi doreşte să folosească Olimpiada pentru a îmbunătăţi relaţiile dintre Sud şi Nord, astfel deschizând un nou drum către discuţii privind programul nuclear.

"Prin participarea Coreei de Nord, are loc Olimpiada Păcii iar acesta va fi un fundament important pentru relaţiile inter-coreene”, a spus şeful Jocurilor Olimpice, Lee Hee-beom.

Liderul de ceremonii al Coreei de Nord, Kim Yong Nam, va călători către Jocurile Olimpice săptămâna aceasta, el fiind cel mai important oficial nord-coreean care va intra în Coreea de Sud de când s-a terminat războiul dintre cele două ţări. Alte câteva sute de oficiali, atleţi, animatoare şi artişti nord-coreeni sunt aşteptaţi în Coreea de Sud, conform news.ro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.