Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Atac dur al Pentagonului la adresa ISIS: 'Înregistrarea video a atacului asupra unor soldaţi americani în Niger arată perversitatea SI'

pentagon

O înregistrare video şocantă difuzată de gruparea Stat Islamic (SI) şi care arată mai mulţi soldaţi americani ucişi într-o ambuscadă în Niger subliniază "perversitatea" acestei grupări jihadiste, a considerat luni Pentagonul, informează AFP. Ministerul american al apărării "a fost informat despre publicarea de fotografii şi a unei înregistrări video de propagandă privind atacul terorist din 4 octombrie în Niger", a declarat Pentagonul într-un comunicat. "Această publicare arată perversitatea inamicului împotriva căruia luptăm", se adaugă în comunicat.

Această compilaţie de imagini luate de camerele instalate pe căştile soldaţilor americani şi secvenţe filmate de jihadişti durează 9 minute, conform Agerpres. Ele par să arate atacul împotriva unei patrule de recunoaştere formate din 12 soldaţi americani din cadrul forţelor speciale şi 30 de soldaţi nigerieni în apropierea satului Tongo Tongo, la circa o sută de kilometri de Niamey, aproape de graniţa cu Mali.

Soldaţii au fost atacaţi de un grup de 50 de combatanţi afiliaţi SI şi echipaţi cu arme automate, grenade şi mitraliere. Patru soldaţi americani şi cel puţin cinci membri ai armatei Nigerului au fost ucişi. Corpul unuia dintre americani, sergentul David Johnson, nu a fost găsit până a doua zi.

În sunetul cântecelor islamiste, filmul îi arată pe soldaţii americani sub focul atacatorilor, căzând unul câte unul. Sunt filmate apoi de către jihadişti corpurile însângerate a doi americani.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.