Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ATAC dur al Turciei după ce Germania a recunoscut genocidul armean: 'E o eroare istorică'

ue turcia ue

Turcia, partener esenţial al Germaniei şi al Uniunii Europene în eforturile de limitare a fluxului de imigranţi ilegali către Europa, a criticat joi adoptarea de către deputaţii germani, în aceeaşi zi, a unei rezoluţii prin care se recunoaşte genocidul contra armenilor comis de Imperiul Otoman în 1915, estimând că documentul reprezintă ''o eroare istorică'' şi că el este ''nul şi neavenit'', transmite AFP.

''Recunoaşterea de către Germania a anumitor acuzaţii nefondate şi deformate constituie o eroare istorică'', a reacţionat purtătorul de cuvânt al guvernului de la Ankara, Numan Kurtulmus, pe contul său de Twitter.

Citește și: Razvan Firea, fiul vitreg al Gabrielei Firea: Cand veti merge la vot, sa nu va alunece stampila din greseala pe numele meu

Premierul turc Binali Yildirim a apreciat că ''lobby-ul armean rasist este responsabil pentru decizia eronată a deputaţilor germani''.

Deputaţii germani au adoptat joi, cu o majoritate covârşitoare, o rezoluţie prin care se recunoaşte genocidul contra armenilor comis de Imperiul Otoman în 1915, text denunţat vehement de către Ankara, relatează AFP şi Reuters.

Citește și: Problema de clasa II-a la care părinții nu știu să răspundă

Un singur membru al Bundestagului a votat împotriva rezoluţiei, iar un altul s-a abţinut de la vot, a anunţat preşedintele camerei inferioare a legislativului german, Norbert Lammert.

Adoptarea rezoluţiei a avut loc prin ridicarea mâinii, voturile favorabile documentului nefiind numărate.

Citește și: Cum își lasă pușcăriașii gravide iubitele: Le trimit pixuri pline cu spermă pentru FIV

Deşi Ankara recunoaşte faptul că mulţi armeni creştini au fost ucişi în confruntările cu forţele otomane, ea neagă faptul că ar fi fost omorâţi sute de mii de armeni, că a existat o campanie organizată de epurare etnică contra armenilor sau că au existat dispoziţii în acest sens din partea autorităţilor otomane, scrie agerpres.ro.

Citește și: O tânără de 24 de ani a murit din cauza plăcerii când se masturba

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.