Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Atac dur al unui liberal la adresa administraţiilor locale

liviu dragnea

Atac dur al unui liberal la adresa administraţiilor locale. Deputatul PNL, Ovidiu Raeţchi a afirmat- după ce premierul interimar Sorin Cîmpeanu a spus că doar 15 judeţe au finalizat contractele de deszăpezire- că administraţiile locale amână cu nesimţire contractele de deszăpezire în mod intenţionat pentru a le acorda, ulterior, în plin viscol,fără licitaţie, firmelor de casă.

“Ca în fiecare an, multe primării au impresia că nepăcălesc și par surprinse, de fiecare dată, că a venit iarna. Deși putem să ne trezim cu o ninsoare oricând, se pare că doar 15 județe au finalizat contractele de de szăpezire. Asistăm la acest episod în fiecare iarnă de 25 de ani şi motivul este unul simplu: contractele sunt amânate pentru a fi acordate în procedură de urgență,fără licitație, firmelor de casă. Un fel de șpagă mascată pe care legislaţia din domeniu o permite, în ciuda modificărilor dese ale legii. Apoi, în prag de campanie, găsim respectivele firme drept contributori semnificativi în campaniile electorale sau proprietariilor sunt apropiaţi ai unor oameni politici. La final, povestea sună așa: contractele sunt acordate preferențial la preţuri exorbitante, deszăpezirea nu se face și câțiva băieți deștepți se îmbogățesc”. se arată într-un comunicat de presă.

Raeţchi a punctat că firme apropiate de politicieni precum Liviu Dragnea, Cătălin Voicu, Gheorghe Bunea Stancu au făcut averi din astfel de contracte.

“Nu știu cum se face, dar an de an, aceleași firme de deszăpezire se bucură de contractele cu statul obținute în toiul iernii, eventual în plin viscol. Liviu Dragnea, Cătălin Voicu, Gheorghe Bunea Stancu sunt doar câteva din numele legate de astfel de firme abonate la contracte cu statul inclusiv pentru deszăpeziri. Procedura este foarte cunoscută: licitaţiile deschise sunt lansate foarte târziu, de exemplu, la început de noiembrie şi procedurile sunt tergiversate. De fiecare dată, atribuirea directă a unui contract este justificată prin fraza: “situaţie de urgenţă extremă survenită în urma unor evenimente care nu puteau fi prevăzute de autoritatea contractantă, înconformitate cu condiţiile stricte stabilite în directivă”.Observ că mare parte din autoritățile locale nu au înțeles absolut nimic din evenimentele ultimelor zile: că nu mai merge și așa. Legile în domeniu se schimbă anual, se înăspresc, dar degeaba. Pentru a opri acest proces, o soluţie ar putea fi depunerea de plângeri la instituţiile anticorupţie de la nivelul fiecărei administraţii locale, acolo unde se descoperă că există legături între firmele de deszăpezire şi baroni locali”.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.