Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Atac dur la adresa Canadei! Maria Zaharova critică Ottawa pentru sancțiunile posturilor TV rusești din Republica Moldova

rador
Maria Zaharova

Kremlinul nu se mai ascunde și numește direct cele șase televiziuni sancționate de Canada, care la sfârșitul anului trecut au rămas fără licență, drept posturi TV rusești. Într-o declarație în care critică decizia Guvernului de la Ottawa, purtătorul de cuvânt al MID-ului rus, Maria Zaharova, a acuzat Occidentul că ignoră tragedia care se produce în sectorul Gaza și, în schimb, cenzurează presa, conform deschide.md.

Canada a impus sancțiuni împotriva agențiilor ruse de presă din Republica Moldova. Puteți să vă închipuiți una ca asta? E de neconceput. Aș vrea să înțeleg ce sancțiuni va impune Canada în legătură cu evoluția situației din Gaza. Acolo mor zilnic atât de mulți oameni, încât nimeni nu îi poate număra. Ce spune Canada la acest subiect? Se aude ceva, sau ei sunt ocupați cu R. Moldova? Nici măcar cu R. Moldova, dar cu agențiile ruse de presă din R. Moldova, împotriva cărora impun sancțiuni” a declarat Zaharova.

Tot azi, ambasadorul Rusiei la Ottawa, Oleg Stepanov, a declarat că decizia Guvernului condus de Justin Trudeau de a sancționa posturile TV moldovenești ar reprezenta o ”tentativă de a răspândi rusofobia”.

Amintim că, luni, Canada a impus sancțiuni împotriva a nouă cetățeni moldoveni și șase televiziuni asociate cu oligarhii fugari Ilan Șor și Vladimir Plahotniuc. Anunțul a fost făcut de ministrul de Externe de la Ottawa, Melanie Joly, care a notat că măsurile punitive au fost aplicate în legătură cu eforturile continue ale subiecților vizați de a destabiliza guvernarea aleasă în mod democratic a R. Moldova în favoarea Rusiei.

Este vorba despre următoarele televiziuni:

  1. Primul în Moldova
  2. RTR Moldova
  3. Accent TV
  4. NTV Moldova
  5. TV6
  6. Orhei TV

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.