Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Atac DUR la adresa lui Kelemen Hunor, după criticile liderului UDMR la adresa CCR: 'Dacă vrei să studiezi numai și numai în maghiară, te duci la Budapesta'

Kelemen hunor 2

Radu Banciu l-a criticat dur, în emisiunea sa, pe Kelemen Hunor, după ce liderul UDMR a atacat decizia judecătorilor de la Curtea Constituţională, care au admis sesizarea PNL şi PMP referitoare la proiectul de lege privind înfiinţarea Liceului Teologic Romano-Catolic de la Târgu Mureş.

Liderul UDMR, Kelemen Hunor a declarat decizia CCR este un mesaj ”extrem de dur” către comunitatea maghiară, că nu are dreptul la o şcoală, și că ”România nu este stat model în ceea ce priveşte drepturile minorităţilor naţionale”.

Citește și: Tudorel Toader, noi informații despre extrădarea lui Sebastian Ghiță: 'Partea română şi-a îndeplinit obligaţiile'! Întâlnire cu ministrul Justiției din Serbia

”Kelemen Hunor este în afara legii prin tot ce spune, habar nu are de legi. Se citește revolta nejustificată. Este un politician în slujba României, el ar trebui să facă și altfel de lucruri în afară de astfel de proiecte”, a comentat Banciu.

”Bine că e Ungaria stat model cu sârmă ghimpată la frontierele cu vecinii săi. Se poate face școală în limba maghiară în România, până la un punct. Dacă vrei să studiezi numai și numai în maghiară, te duci la Budapesta”, a mai spus Radu Banciu, la televiziunea B1 TV.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.