Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Atac DUR la adresa premierului Viorica Dăncilă: 'Aţi ratat cu brio momentul prin care aţi fi putut fi un exemplu pozitiv al decenței'

Inquam Photos/ Octav Ganea
Viorica Dancila juraman

Deputatul PNL Mara Calista a afirmat vineri că, prin declaraţia sa referitoare la “autişti”, premierul Viorica Dăncilă "a ratat cu brio momentul prin care aţi fi putut fi un exemplu pozitiv al decenţei şi bunei-cuviinţe în spaţiul public, cu precădere ca prima femeie premier al României”, acuzând-o că îngroşă rândul "politicienilor ce nu au simţul măsurii comportamentale”.

“Doamnă prim-ministru, aţi ratat cu brio momentul prin care aţi fi putut fi un exemplu pozitiv al decenţei şi bunei-cuviinţe în spaţiul public, cu precădere ca prima femeie premier al României. Din păcate este tardiv să ieşi cu o declaraţie absolut sterilă prin care, de fapt, nu spui nimic, după ce jigneşti o categorie socială în nevoie, doar pentru un atribut negativ folosit în interes politic legat de o dezbatere în Parlamentul European”, susţine Mara Calista.

Citește și: Cristian Tudor Popescu, o NOUĂ amendă pentru că și-a bătut joc de Viorica Dăncilă

Ea spune că nu au nicio vină copiii cu autusim din România pe care statul român nu îi ajută şi o acuză pe Dăncilă că îngroaşă "rândurile tuturor politicienilor ce nu au simţul măsurii comportamentale”.

"Copiii cu autism din România nu au nicio vină pentru că statul român nu le oferă serviciile şi îngrijirea necesară. Doamnă prim-ministru, aţi interacţionat vreodată cu un copil cu autism? Aţi vorbit vreodată cu părinţii acestora pentru a înţelege nevoile şi costurile ce le implică această tulburare de dezvoltare neuropsihiatrică? Se pare că nu. Cu toate acestea, aţi îngroşat rândurile tuturor politicienilor ce nu au simţul măsurii comportamentale, care nu reuşesc să fie un model pentru români şi România”, continuă aceasta.

Citește și: Reacția lui Dăncilă după ce a fost reclamată la CNCD pentru declarația sa legată de 'autiști': 'Îmi pare rău'

Deputatul spune că ONG-urile care se ocupă de copiii cu probleme cu autism nu mai beneficiază de finanţări uşoare şi riscă să se desfiinţeze, din cauza măsurilor luate de Guvernul PSD-ALDE.

"Vă atrag atenţia că ONG-urile care se ocupă de aceste probleme, din cauza măsurilor Coaliţiei de guvernare PSD-ALDE, nu mai beneficiază de uşurinţa finanţării şi sunt în pericol real de a nu mai face faţă, ba chiar de a-şi închide activitatea din lipsă de finanţare. Doamnă prim-ministru, dacă tot reacţionaţi printr-un comunicat steril şi gol, prin care vă exprimaţi fără să spuneţi de fapt nimic, măcar aveţi decenţa să formulaţi măsuri concrete şi coerente care să ajute aceste ONG-uri să îşi continue activitatea”, subliniază Calista, conform New.ro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.