Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Atac dur şi acuze la adresa lui Tăriceanu din interiorul propriului partid: Ce spun răzvrătiţii

Inquam Photos / Octav Ganea
calin popescu tariceanu Inquam Photos

Senatorul Vasile Nistor afirmă că se simte onorat că, după o carieră politică, va fi exclus din ALDE pentru "delict de opinie", ca urmare a unei acţiuni coordonate de "unii colegi cu dosare penale". El aminteşte într-o scrisoare deschisă adresată membrilor structurilor politice teritoriale şi centrale ale ALDE că a fost timp de patru ani vicepreşedinte al Senatului şi copreşedinte executiv naţional al ALDE.

Citeşte şi: Uniunea Europeană, avertisment dur pentru România: Riscăm AMENZI IMENSE

În urmă cu o lună, arată el, a intrat în conflict cu Călin Popescu-Tăriceanu, copreşedinte al formaţiunii, după ce a susţinut că "în ALDE trebuie aplicate măsuri interne de renunţare la balastul reprezentat de politicienii penali, astfel încât partidul să aducă în politică propriul exemplu de urmat spre a oferi României un parlament curat". "Mă adresez dumneavoastră, făcând apel la principiile privind corectitudinea, integritatea şi onoarea pe care mi le-am dorit să existe în ALDE, ca linii de ghidaj al construcţiei şi consolidării partidului la toate nivelurile piramidei funcţiilor politice. După cum bine cunoaşteţi, relaţia mea cu domnul Tăriceanu nu a fost niciodată una dintre cele mai strânse, din cauza faptului că, ştiind trecutul politic al preşedintelui Senatului, m-am împotrivit încă de la început alianţei dintre PC şi PLR. În plus, la fiecare şedinţă a forurilor decizionale ale partidului, am luat apărarea oamenilor de valoare care erau îndepărtaţi pe rând din funcţii, spre a face loc politicienilor de conjunctură susţinuţi de Călin Popescu-Tăriceanu", se arată în scrisoarea semnată de senatorul Vasile Nistor şi transmisă, luni, Agerpres.

Citeşte şi: ALERTĂ în Germania. Sediul agenţiei de spionaj a fost EVACUAT - VIDEO

El atrage atenţia că listele ALDE pentru Parlament nu au fost finalizate nici în prezent. "Fiindcă vorbim de listele pentru Parlament, vreau să atrag încă o dată atenţia asupra mistificării adevărului în declaraţiile senatorului Vosganian, cel care a afirmat că nominalizările ALDE pentru Legislativul naţional sunt finalizate încă de la sfârşitul lunii septembrie. Listele ALDE pentru Parlament nu sunt oficializate nici în acest moment, pentru că încă se lucrează la stabilirea candidaţilor în teritoriu conform anumitor criterii, care contravin unei condiţii stipulate în protocolul de fuziune PC - PLR, conform căreia parlamentarii aflaţi în exerciţiu la data semnării documentului au drept de preemţiune asupra funcţiilor de senator sau deputat", se menţionează în document.

Vezi și: Mega-proiectul care încinge Parlamentul pe final de mandat: Contre PSD-PNL

Vasile Nistor mai susţine că, "prin campania sa anti-justiţie, Tăriceanu nu va putea aduce ALDE decât exclusiv voturile celor certaţi cu legea". "În fapt, imaginea de azi a ALDE reprezintă desăvârşirea operei preşedintelui Tăriceanu - un partid al penalilor, grupare privită cu reticenţă de opinia publică, aflată la periferia scenei politice şi care are ca unică platformă-program pentru România lupta împotriva justiţiei şi statului de drept", a adăugat Nistor în documentul citat. Senatorul precizează că nu doreşte să îşi încheie activitatea politică în ALDE. "De asemenea, am luat hotărârea de a nu participa la şedinţa Delegaţiei Permanente Naţionale, acolo unde se decide excluderea mea din rândul membrilor ALDE. Sunt bucuros că, astfel, nu voi mai fi nevoit să-i privesc în ochi pe colegii mei care au fost iniţial alături de mine, dar care nu au avut, până în final, curajul unei bătălii făţişe cu conducerea partidului. Le mulţumesc tuturor acelora care au fost partizani ai demersului meu măcar şi pentru o perioadă scurtă. Îi asigur că le voi rămâne partener, chiar dacă prin temerea lor au contribuit la distrugerea viitorului politic al ALDE, un partid care, fără Călin Popescu-Tăriceanu şi protejaţii săi, ar fi avut şansa să devină o alternativă credibilă în politica românească", a mai spus Vasile Nistor.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.