Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Atacuri intense în estul Ucrainei: 100 de lovituri în ultimele 24 de ore/ Mariinka este noul punct fierbinte de pe front

opinion.no
razboi ucraina

Armata rusă a efectuat circa 100 de atacuri în ultimele 24 de ore pe frontul din estul Ucrainei, dintre care aproape jumătate în sectorul Mariinka, un nou "punct fierbinte" împreună cu zona Avdiivka, a declarat armata ucraineană vineri, potrivit AFP, relatează Agerpres.

"Inamicul a făcut 43 de încercări de a străpunge apărarea trupelor noastre" în zona Mariinka, situată în regiunea Doneţk, precizează Statul Major ucrainean în buletinul său cotidian de vineri dimineaţă.

Oraşul Mariinka, în totalitate distrus, a fost preluat sub control în decembrie de către armata rusă. De atunci, frontul a fost în mare parte îngheţat în zonă, dar în ultimele zile Moscova şi-a intensificat atacurile spre vest.

Statul Major menţionează localităţile Novomihailovka şi Pobeda, un sat a cărui cucerire a fost revendicată joi de armata rusă, la câteva zile după ce a cucerit oraşul Avdiivka, după luni de lupte sângeroase. "Nu ne concentrăm doar pe direcţia Avdiivka, căci avem un alt punct fierbinte, în primul rând, avem direcţia Mariinka", a indicat joi seara Dmitro Lîhovii, purtător de cuvânt al Comandamentului operativ pentru această zonă. "Atât în sectorul Avdiivka, cât şi în sectorul Mariinka, soldaţii noştri au restabilit mai multe poziţii şi, în special, în direcţia Avdiivka, unde în jur de 12 de ocupanţi ruşi s-au predat sau au fost capturaţi de către militarii noştri", a precizat el.

Statul major ucrainean consemnează de asemenea 16 atacuri în direcţia Bahmut şi 14 în sectorul Lîman.

Rușii au atacat cu drone

Forţele aeriene ucrainene au anunţat distrugerea a 23 din cele 31 de drone Shahed, de concepţie iraniană, lansate de Rusia împreună cu şase rachete în cursul nopţii trecute asupra mai multor oraşe din sudul Ucrainei, între care Odesa, unde trei persoane au fost ucise.

Armata ucraineană, lipsită de muniţii şi de ajutor occidental, se confruntă cu o situaţie "extrem de dificilă", a recunoscut însuşi preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, în timp ce sâmbătă se împlinesc doi ani de la declanşarea invaziei pe scară largă de către Rusia în Ucraina.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.