DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Atac FDGR la un ministru liberal: lovitură electorală din fostul partid al lui Klaus Iohannis

FDGR

Candidatul FDGR la șefia CJ Sibiu reclamă „o problemă acută” și îi cere socoteală unui ministru PNL.

CITEŞTE ŞI: Boala care se instalează fără să îți dai seama: Semnele care pot arăta ca faci diabet .

Gabriel Tischer este candidatul Forumului Democrat al Germanilor din România (FDGR) pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Sibiu. FDGR este partidul condus de Klaus Iohannis timp de 11 ani și din partea căruia acesta a câștigat primăria municipiului Sibiu.

Gabriel Tischer acuză că fermierii din județul Sibiu nu primesc niciun ajutor financiar deși e criză COVID-19 dar și secetă prelungită.

„Așa cum am anunțat cu ocazia lansării candidaturii, un proiect prioritar pentru județul Sibiu îl reprezintă #Agricultura și #Dezvoltarearurală. Ideea unui departament specializat în cadrul Consiliului Județean Sibiu a fost foarte bine primită de fermierii și de proprietarii centrelor de colectare de lână pe care i-am vizitat în ultima perioadă. Un rol important al acestui departament este asigurarea unui #dialog continuu între fermierii din județul Sibiu și Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

O problemă acută este aceea că fermierii sibieni nu sunt beneficiari direcți ai niciunei măsuri de sprijin financiar compensatoriu, atât în contextul crizei economice cauzate de pandemie, cât și al secetei prelungite, începută din toamna lui 2019. Sunt necesare clarificări și soluții, iar întrebările pe care ei le adresează d-lui Ministru Adrian Oros sunt următoarele:

Care este stadiul transpunerii în legislația națională și al implementării Regulamentului european care prevede un ajutor de 7.000 de euro/exploatație pentru fermierii afectați de criza provocată de noul coronavirus, regulament publicat în Jurnalul Oficial al UE încă din 26 iunie 2020?

Cum își vor furaja fermierii sibieni animalele începând cu toamna acestui an, în condițiile în care pajiștile și pășunile, reprezentând o suprafață de aproximativ 200.000 de hectare în județul Sibiu, nu au fost luate în considerare pentru acordarea unui sprijin financiar compensatoriu pentru pagubele cauzate de secetă?

De ce s-a sistat acordarea ajutorului de minimis de 2 lei/kg de lână de oaie comercializată, fără înlocuirea acestuia cu o altă măsură de sprijin? Este cunoscut faptul că, astfel, din economia județului Sibiu - cel mai mare colector de lână de oaie din țară, cu 15 centre de colectare - se pierd aproximativ 8 milioane de euro anual, fermierii trecând la măsuri disperate (îngroparea sau arderea lânii)?

Care sunt criteriile după care, în sectorul zootehnic, pentru compensarea daunelor provocate de criza COVID19, s-au stabilit ajutoare de stat în valoare de 33 EURO!/cap de suină și doar 5 LEI/cap de ovină și caprină?”, a scris Gabriel Tischer pe Facebook.

CITEŞTE ŞI: Boala care se instalează fără să îți dai seama: Semnele care pot arăta ca faci diabet .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.