Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ATAC FRONTAL în Siria - Nouă poliţişti, răpiţi şi executaţi de atacatori necunoscuţi în provincia Deraa

executie, yemen

Nouă poliţişti au fost răpiţi şi executaţi luni de atacatori necunoscuţi în provincia Deraa din sudul Siriei, unde au loc frecvent atentate împotriva forţelor pro-regim, a anunţat ONG-ul Observatorul sirian pentru drepturile omului, transmite AFP, potrivit Agerpres.

Atacul, care nu a fost revendicat, a vizat sediul municipalităţii din localitatea Al-Mazirib, sector apropiat de graniţa cu Iordania.

Corpurile neînsufleţite ale poliţiştilor împuşcaţi au fost abandonate într-o piaţă publică, a precizat directorul ONG-ului, Rami Abdel Rahman.

Atentatele sunt frecvente la Deraa, dar modul de operare şi bilanţul ridicat al victimelor atacului de luni sunt neobişnuite, notează AFP.

Citeşte şi: Comisia Europeană, în lupta cu COVID-19: începe maratonul mondial al donatorilor! Scopul este de a strânge 7,5 miliarde de euro

"Atacurile împotriva forţelor regimului vizează în general barajele de control sau patrulele şi nu sediile guvernamentale", a remarcat directorul OSDO.

Provincia Deraa, unde a izbucnit în 2011 revolta împotriva regimului lui Bashar al-Assad, a fost recucerită în vara lui 2018 din mâinile rebelilor de forţele guvernamentale siriene, susţinute de Rusia. Este singura regiune de unde rebelii nu au plecat în masă după ce au pierdut controlul, în baza unui acord negociat de Moscova. Foştii rebeli s-au alăturat armatei sau au menţinut controlul în anumite zone, iar o facţiune jihadistă prezentă în provincie a jurat credinţă Statului Islamic, care continuă să revendice atentate în Deraa.

Războiul din Siria, declanşat în 2011 după reprimarea manifestaţiilor prodemocraţie, a provocat până acum 380.000 de morţi şi a determinat milioane de oameni să-şi abandoneze locuinţele.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.